Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

116159 kr

150000 kr

Nybro klara för division 1!

Nybro klara för division 1!

Publicerat

Nybro vann enkelt över mot Nittorp i säsongens sista match med 10-3 och blev bästa kvalserietvåan – och borde därför vara klara för spel i division 1 säsongen 2014/2015.
– Med den informationen vi har fått så borde det här räcka till att vi kan känna oss säkra med vår division 1-status, säger Andreas Holfelt efter matchen.

12 lag i norra serien, 36 lag i övriga Sverige, totalt 48 division 1-lag. Ettorna i varje serie är garanterade spel division 1-spel kommande säsong. Men för att komma upp i rätt antal division 1-lag så kommer det krävas fler lag än ettorna. Eftersom Nybro nu är klara som bästa tvåan över alla serier så kan man definitivt säga att Nybro är klara för division 1-spel kommande säsong.
– Innan vi kan vara helt säkra på vår division 1-status vill vi ändå ha nån form av bekräftelse från förbundet eftersom man aldrig kan vara säker på något, men detta borde enligt allt vi vet vara klart för vidare division 1-spel.

Snabbt avgörande
I säsongens sista match stod redan nedflyttningsklara Nittorp för motståndet. Redan efter första perioden hade Nybro ledningen med 5-0.
– Det var inte mycket till match egentligen, vi kommer ut och tar tidigt i matchen ledning med 5-0 därefter är väl resten av mathchen mer av en transportsträcka.

Fint avslut för nr 36
I andra fortsatte Nybro spela av säsongens slutakt och hade med sig en 8-2-ledning. I tredje perioden – samtidigt som tillresta euforiska Vikingssupportrarna gjorde ärevarv kring Nittorprinken – gjorde även Nybrolegenden i nummer 36 sin karriärs sista mål. Slutresultatet fastställdes tillslut till 10-3.
– Det var kul att Jonny fick ett bra avslut på sin karriär. Samtidigt lämnar han ett tomrum efter sig.

Ransakning
Det innebär att säsongen är över och man kan nu vända blickarna framåt mot en ny säsong där det finns mycket att betänka i Nybrolägret.
– Vi förlorar endast fyra matcher under ordinarie tid sedan årsskiftet. Men samtidigt så hamnar vi där vi hamnar, och vi måste alla inblandade har mycket att fundera över hur vi ska bli bättre för kommande säsong, vi har mycket att se över framöver, avslutar Andreas Holfelt.