Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

6250 kr

200000 kr

Nybro – Kallinge/Ronneby 5-3

Nybro – Kallinge/Ronneby 5-3

Publicerat

– En riktigt bra första period av båda lagen, och trots en dålig inledning av andra perioden så visar vi att vi aldrig ger upp, alla offrar sig och vi viker inte ner oss! Detta är Andreas Holfelts ord efter vinsten mot Kallinge/Ronneby.

Fredagskväll och Nybro Vikings tog emot Kallinge/Ronneby som inför matchen låg på samma poäng, och bägge lagen var i behov av tre friska. Att det skulle bli hårt visade bägge lagen tidigt, och domare Sandstedt fick fullt upp i inledningen av perioden. Bägge lagen är dock täta i sin defensiv och tar enkelt ut varandra och perioden slutar mållös, även om man inte saknade chanser från något av lagen.

Mållöst efter första perioden som sagt, men desto fler mål i andra perioden. Tyvärr så är det bortalaget som chockstartar perioden. KRIF börjar perioden med dryga minuten i powerplay, då Robin Wengdahl dragit på sig en slashing utvisning i slutet av första perioden. Kallinge behöver dock bara 44 sekunder innan Daniel Ljunggren sätter pucken bakom Davenport. Men det är inte slut där, i fjärde minuten i ett nytt powerplay, så utökar man ledningen till 0-2 genom samme målskytt igen. Minuten senare sätter man även trean, när Thom Flodkvist får skrina igenom försvaret och sätter pucken mellan benen på Troy. Uppförsbacken blir skyhög för hemmalaget och i samband med detta så tar Holfelt timeout. Det blir lite bättre allteftersom i perioden efter det och Nybro börjar återhämta sig från chocken. I 16:e minuten sprätter Rickard Palmberg in ett snyggt handledsskott upp i Martin Petterssons vänstra kryss. Dryga minuten senare gör Palmberg en ny framryckning, men lämnar pucken till Kristian Frisk som inte gör något misstag. Med minuten kvar av perioden så får hela hallen jubla på nytt. Det är Erik Lindström som sätter kvitteringspucken till 3-3.

Om Kallinge fick en smakstart i andra perioden, så var det nu hemmalaget Nybro som fick den samma i sista perioden. Redan efter 12 sekunder så ringer det för hemmalaget. Henrik Sirbäck blir målskytt och i åttonde minuten så spikar Patrik Fransson igen KRIF:s kista när han petar in Palmbergs retur. Ljusteräng tar timeout för Kallinge/Ronneby och byter målvakt i samband med detta. Nybro spelar dock bara av slutet av perioden och ser till att fortfarande vara obesegrade i sin hemmaborg, till supportrarnas stora glädje.

MATCHFAKTA

Nybro – KRIF 5-3 (0-0, 3-3, 2-0)

Period 1

Period 2
0-1 20.44 Daniel Ljunggren (Emil Ripstrand, Thom Flodkvist) spel fem mot fyra
0-2 24.05 Daniel Ljunggren (Robin Nilsson, Thom Flodkvist) spel fem mot fyra
0-3 25.20 Thom Flodkvist (Brance Orban, Jonathan Johansson)
1-3 36.08 Rickard Palmberg (Patrik Fransson, David Algulin)
2-3 37.39 Kristian Frisk (Rickard Palmberg, Pelle Karlsson) spel fem mot fyra
3-3 39.06 Erik Lindström (Robin Larsson, Kristian Frisk)

Period 3
4-3 40.12 Henrik Sirbäck (Marcus Piispanen, Martin Olsson)
5-3 48.28 Patrik Fransson (Rickard Palmberg, Pelle Karlsson)
Skott: 26-36 (9-12, 9-13, 8-11)
Utvisningar: Nybro 8×2 min Kallinge/Ronneby 8×2 min
Domare: Filip Sandstedt, Helsingborg
Publik: 939

ANDERS LINNÈR