Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Nybro – HC Dalen 5-4 e. str.

Nybro – HC Dalen 5-4 e. str.

Publicerat

– Jag har verkligen en hel del att fundera på sa Andreas Holfelt efter matchen. Det är något som inte stämmer fortsätter han, vi har glömt bort vad som gjort oss framgångsrika och jag måste hitta det igen.

Det var många bestämda Nybroansikten på isen i kvällens match, man ville ta en gruvlig revansch mot senaste bortamatchen mot Olofström där man bara fick med sig 1 poäng. Man ville visa sin hemmapublik att man är fortsatt starka hemma. Detta skulle dock visa sig bli svårare än väntat. Trots en bra inledning av hemmalaget så blev det gästerna som tar ledningen, när Erik Glimberg skjuter Dalens första skott i matchen. Domare Claesson gör sig därefter lite ovän med publiken, när han på kort tid plockar ut två Nybrospelare. Utvisningarna klaras dock ut, och när man sedan får vara fullt manskap så tar man på nytt över i spelet. När man sedan i 13:e minuten får chansen i powerplay, radar man upp flera chanser men puckuslingen vill inte in i mål. Dalen reder ut sitt boxplay men kort därpå så tar sig Sirbäck upp och får en chans som han missar, men Markus Piispanen kommer i en andra våg och lyckas få in den högt över Adam Bengtssons högra axel.

I andra perioden kommer bägge lagen ut som två nya lag. Bortalaget visar en oerhörd vilja att anfalla och Nybro visar upp ett mycket virrigt spel och har svårt att freda sin zon. HC Dalen tar ledningen vid två tillfällen i perioden både 1-2 och 2-3 efter mål av Timmie Persson och Anton Johansson. Hemmalagets kvitteringar stod Piispanen som därmed blev tvåmålsskytt och Henrik Sirbäck. Sirbäcks mål var ett riktigt viljemål i powerplay på ett snyggt pass från just Piispanen.

Nybro fortsätter att blanda och ge i tredje perioden och det är inte mycket som stämmer där ute på isen. Publiken är missnöjd både med spelet och domare Claesson. David Algulin prickskjuter in en ledningspuck tidigt, men i bytet efter så har Dalen några sekunder kvar i ett powerplay och Ted Nilssons skott styrs via Nybroback i mål. Därefter händer inte mycket mer i matchen och tiden rinner bara i väg.
Övertiden blir även den mållös och lagen får ta till straffar för att skilja en vinnare åt. Det krävdes dock tio straffar innan David Algulin blir matchhjälte med sitt mål.

Matchfakta

Nybro – HC Dalen 5-4 e str (1-1, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0)

Period 1
0-1 3.29 Erik Glimberg (Julius Selle-Larsson, Viktor Näslund
1-1 15.40 Markus Piispanen (Henrik Sirbäck, Erik LIndström)
Period 2
1-2 24.14 Timmie Persson (Erik Glimberg, Viktor Näslund)
2-2 25.08 Markus Piispanen (Henrik Sirbäck)
2-3 29.20 Anton Johansson (Tom Danielsson)
3-3 38.41 Henrik Sirbäck (Markus Piispanen, Martin Olsson)
Period 3
4- 3 41.52 David Algulin (Pelle Karlsson)
4-4 42.38 Ted Nilsson (Johan Lindström)
Overtime

Straffar:
5-4 David Algulin
Skott: 35-25 (14-6, 9-10, 10-7, 2-2)
Utvisningar: Nybro 7×2 min HC Dalen 4×2 min
Domare: Morgan Claesson, Alvesta
Publik: 703

ANDERS LINNÈR