Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Nybro – Halmstad 1-3

Nybro – Halmstad 1-3

Publicerat

Omstart för Nybro som serieledare och en mycket viktig match direkt mot gästande Halmstad. Ett Halmstad som man mötte i sista matchen innan juluppehållet, och som man förlorade borta med 3-0. Nu var det dock ny match och nya förutsättningar. Halmstad får en drömstart redan i första minuten, när Kölzow-Isaksson dumpar in en puck mot Nybromålet som styrs olyckligt på en hemmaspelare. Davenport blir helt bortspelad och Halmstad kvitterar ut ledningspucken. Spelet känns från bägge lagen lite som en försäsongsmatch, med mycket felpass och bägge lagen kan komma i kontringar. Det är under ett av dessa kontringar som Nybro kan kvittera. Pontus Engström får ett perfekt sidledspass av Sirbäck och sätter sitt första mål för säsongen. I slutminuten får Davenport utgå och ersättas av Sebastian Andersson i hemmakassen.

Andra perioden börjar tungt för hemmalaget, som fortsätter att dra på sig utvisningar och när Marcus Mellström och Pelle Karlsson sitter i utvisningsbåset för varsin tvåa, så blir det lite för övermäktigt för Andersson i målet och Henrik Reis ser till att Hammers åter tar ledningen. Nybro har svårt att ta tag i taktpinnen och får inte mycket av sitt spel att fungera. I 18:e minuten utökar Halmstad sin ledning till 3-1 även det i powerplay.

Halmstad kontrollerar sedan sista perioden och man ser att spelet i kväll inte fungerar som det ska. Halmstad är det lag som får med sig tre viktiga poäng med sig från denna match.
– Jag är besviken på hur vi spelar och vi har ingen tydlighet i vårat spel, vi får titta på det här igen och se om det är något vi måste ändra på, sa tränare Andreas Holfelt efter matchen.

MATCHFAKTA
Nybro – Halmstad 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)
Period 1
0-1 01:19 Sebastian Kölzow-Isaksson (Mattias Holfve)
1-1 10:32 Pontus Engström (Martin Olsson, Erik Lindström)
Period 2
1-2 25:47 Henrik Reis (Patrik Bergström) PP2
1-3 38:11 Johan Andersson (Douglas Lögdal, Ted Jokiniemi)
Period 3

Skott: 23-28 (7-8, 9-12, 7-8)
Utvisningar: Nybro 9×2 min 1x20min Halmstad 5x2min
Domare: Filip Sandstedt
Publik: 985

ANDERS LINNÈR