Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

  • @NybroVikings RT @VikingSupport: Säsongens Viking 17/18 är utsedd! Det blev Robin Wengdahl som fick ta emot priset! En intervju med Robin finns att läsa…
Nybro är klara för Playoff 2!

Nybro är klara för Playoff 2!

Publicerat

Nybro är klara för Playoff 2 efter två raka segrar mot Kalix HC. Lördagseftermiddagens returmöte i Liljas Arena blev en riktig hockeyfest med storpublik och Nybroseger med 4-3!

Nybro är klara för Playoff 2 efter att ha vunnit med 2-0 i matcher mot Kalix HC. Den första matchen vann Nybro efter förlängning och lördagseftermiddagens returmöte skulle komma att bli jämnt det också. Åtminstone i målkolumnen. Nybro är laget som för matchen från början till slut och vinner rättvist med 4-3 efter ett sent avgörande. Den första perioden kommer Nybro ut bra och spelar med mycket fart och kreativitet. Hemmalaget för spelet och skapar en del halvchanser. Det hänger länge ett ledningsmål i luften och det kommer till slut efter drygt arton minuter genom Sebastian Borg. Kalix är ett bra lag som är aggressiva och har farliga kontringar och efter en situation i Nybros försvarszon så kommer kvitteringen innan den första perioden är slut. I den andra perioden fortsätter Nybro att vara det bättre laget och skapar chans på chans och efter drygt halva matchen spelad så kommer ett nytt ledningsmål genom Martin Olsson, 2-1 är resultatet inför den tredje perioden. Den sista perioden under ordinarie tid skulle komma att bli målrik. Det börjar sju minuter in i perioden med att Kalix kvitterar till 2-2 men bara minuter senare tar Nybro återigen tillbaka ledningen när Nybros för dagen bäste spelare Kim Runermark gör 3-2. Kalix är ett hårt arbetande lag och ger sig inte utan efter drygt tolv minuter kommer ännu en kvittering till 3-3. Rond två i denna matchserie ser även den ut att gå till förlängning men när Nybro skapar ett sent numerärt överläge i matchen så kommer 4-3 med bara trettio sekunder kvar av matchen genom Kim Runermark. Nybro håller emot sista sekunderna och tar nu sikte mot Playoff 2. Valen till Playoff 2 sker på måndag den 6 mars och Nybro kommer att börja på hemmaplan på torsdag den 9 mars. Varmt Välkomna då!

Nybro Vikings IF – Kalix HC 4-3 (1-1, 1-0, 2-2)

Period 1: 1-0 (17:48) Sebastian Borg (Kim Runermark, Viktor Bolin), 1-1 (19:09) Julian Edström (Sebastian Hansson, Emil Mäkitaavola)
Period 2: 2-1 (13:40) Martin Olsson (Kim Runermark, Sebastian Borg)
Period 3: 2-2 (06:59) Sami Holappa (Dmitri Likhachyov, Jacob Lindvall), 3-2 (08:35) Kim Runermark (Sebastian Borg, Martin Olsson), 3-3 (12:21) Julian Edström (Otto-Eemeli Linke, Sebastian Hansson), 4-3 (19:30) Kim Runermark (Erik Näslund, Viktor Bolin)

Skott: 31-26
Utvisningar: Nybro Vikings IF 1×2 min. Kalix HC 2×2 min.
Domare: André Hiljanen
Publik: 1725
Halva Potten: Nr 3605, 6165:- Andra pris Nr 3590