Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Ny storseger i nya Victoriahallen

Ny storseger i nya Victoriahallen

Publicerat

Nybro har en bra svit på gång efter ombyggnationen. 8-1 mot Nittorp i fredags följdes idag upp med 7-1 mot Olofström. Ett Olofström som Nybro haft tre raka förluster mot tidigare under säsongen.
– En skön seger, säger Nybrotränaren Andreas Holfelt.

Olofström var dock bäst på isen. I tio minuter. Under första halvan av inledningsperioden var faktiskt gästerna klart hetare på isen, och det krävdes ett par riktigt fina räddningar från Sebastian Andersson i Nybromålet för att nollan skulle vara intakt på resultattavlan. Mitt i Olofströmspressen slog dock blixten ned. Och den var svart och röd. Efter en snabb spelvändning kunde Emanuel Åström göra 1-0.
– Vi var kanske lite spända i inledningen, men sedan fick vi spela ett boxplay och gnugga lite, och i bytet efter blev det 1-0, säger Holfelt.

Nybro var för heta
Efter det förändrades matchbilden totalt. Nybro tog över helt och hållet och fick också in 2-0 genom Martin Olsson precis i inledningen av andra perioden, i svallvågorna efter ett powerplay. Ett par minuter senare fick Marcus Mellström ett friläge och blev solklart neddragen bakifrån. Pucken hittade dock ändå in i målet, och efter lite domarkonferens så stod det klart att det just blivit 3-0 till hemmalaget. Nybro var heta, kanske till och med lite för heta. Strax efteråt gick nämligen brandlarmet i nya Victoriahallen, och hela hallen fick utrymmas. Efter ett avbrott på ca tio minuter, kom allt igång igen, men då var det bortalaget som kom ut starkare, och fick också reducera till 3-1 innan perioden var slut.
– Vi spelade bra hela andra perioden, men tappade lite efter brandlarmet, säger Holfelt.

Släckte lampan
Tredje perioden inleder Nybro med en man mer, och det tog bara 34 sekunder innan Åström med ett fint handledsskott kunde göra sitt andra mål för kvällen och 4-1 på tavlan.
– Det kändes lite som att vi släckte lampan för dem där. Skönt att kunna göra mål direkt, säger Holfelt.

Fantomen utbytt
Därefter kunde Nybro enkelt spela av matchen, och även lägga till ett par snygga mål till handlingarna. Först 5-1 genom Kristian Frisk, 6-1 genom Pelle Karlsson och avslutningsvis 7-1 genom Chris Nybeck. Däremellan fick även den tidigare fantomen i Victoriahallen, Olofströmsmålvakten Matija Pintaric som haft för vana att spika igen ordentligt, se sig besegrad och utbytt. 7-1 totalt alltså, vilket sannerligen var en revansch för tre förlusterna tidigare mot Blekingelaget under hösten.

Bortaturné väntar
För Nybro innebar segern att man klättrade över strecket via målskillnad mot Halmstad, som dock har en match mindre spelad. Samma Halmstad som Nybro möter redan på fredag, den första i en fyra matcher lång bortaturné.
– Det var det här vi hoppades på när vi såg spelprogrammet. Tre raka segrar, lite självförtroende i ryggen och sedan ge oss iväg och spela bortamatcher. Vi måste ju ändå möta dem där, så då kan vi lika gärna göra det med lite självförtroende med oss, kommenterar Holfelt.

Det dröjer med andra ord ända tills den 26:e januari innan nästa hemmamatch i Victoriahallen. Hur tabellen ser ut då kan vi bara sia om. En sak står i alla fall klar: det Nybro vi ser nu är inte samma Nybro som vi såg i höstas. Och det bådar oändligt gott inför framtiden.

OSKAR FRANSSON

MATCHFAKTA

Nybro Vikings IF – Olofströms IK 7 – 1 (1-0, 2-1, 4-0)

Period 1: 1-0 (12:39) Emanuel Åström (Sebastian Benker, Rickard Palmberg)
Skott: 12-7.
Period 2: 2-0 (01:14) Martin Olsson (Erik Lindström, Jesper Eriksen), 3-0 (05:35) Marcus Mellström (Erik Lindström, Carl Ackered), 3-1 (17:22) Kristoffer Pihlqvist (Felix Maegaard-Scheel, Linus Johansson)
Skott: 12-14.
Period 3: 4-1 (00:34) Emanuel Åström (Rickard Palmberg, Jesper Eriksen) powerplay (5-4), 5-1 (05:22) Kristian Frisk (Jonny Ågren, Rickard Fernholm), 6-1 (06:50) Pelle Karlsson (Emanuel Åström, Sebastian Benker), 7-1 (12:21) Chris Nybeck (Martin Olsson, Rickard Fernholm)
Skott: 7-3.

Totalt: 31-24.

Utvisningar: Nybro Vikings IF 4×2 min., Olofströms IK 4×2 min.
Domare: Henrik Rosdahl, OSBY
Publik: 886
Matchens lirare, Nybro Vikings IF: Emanuel Åström
Matchens lirare, Olofströms IK: Zachary Cohen

Halva potten
Nr. 41434: 4495 kr
Nr. 42151: Tårta från Priems