Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

95151 kr

200000 kr

Nervöst när Tyringe besegrades

Nervöst när Tyringe besegrades

Publicerat

Nybro var egentligen klasser bättre än Tyringe, skapade oändligt många chanser, men matchen betydelse och dignitet gjorde matchen till en jämn, nervös och oviss kamp, där man tillslut kunde få med sig en 3-2 seger hem.
– I det stora hela så är det poängen som räknas, hur det sedan såg ut är en mindre viktig sak just nu, säger Nybrotränaren Andreas Holfelt efter matchen.

Första perioden gjorde Nybro det bra och kontrollerade matchen bra, man skapade flertalet lägen att göra mer än ett mål. Men Tyringemålvakten Joni Palmroos revanscherade sig från lagens senaste möte och gjorde en hel del fina räddningar som höll matchen i liv.
– Jag tycker att vi gör det bra första 10-12 minuterna där vi skapar många lägen och får även med oss en 1-0 ledning, trots att vi har bud på mer. Därefter tar vi lite dåliga besult och släpper till några lägen bakåt. Men över hela så tycker jag att första perioden är godkänd.

Släppte in mål i powerplay
I andra perioden så går Nybro tidigt även upp till 2-0. Där efter även nära att utöka, när man skapar läge på läge. Men när Nybro får powerplay i mitten av andra så är det istället Tyringe som kan reducera och därmed gro en orolighet i Nybrolaget som gav matchen en vändning.
– När de reducerar till 2-1 i vårt powerplay så blir det lite oroligt i laget och alla vill hjälpa varandra mer än att istället fokusera på sina egna uppgifter, vilket gör att det blir lite virrigt.

Viktigt mål
Därefter dröjer det bara några minuter innan de kan utnyttja Nybros virriga spel och gå upp till 2-2 och sätta en rejäl nervositet på matchen. Tre minuter in i tredje perioden får Nybro ett powerplay där Frisk som står framför Tyringekassen, kan nyttja en målvaktsretur – efter att Ackered skjutit från blålinjen – och sätta otroligt viktiga 3-2-målet.
– I tredje får vi in 3-2 och därefter kan vi ta time outen och lyckas lugna ner spelet.

Spela av matchen
Därefter spelar Nybro återigen ett stabilare spel igen och trots en nervös avslutning på matchen kan man spela av matchen och åka hemmåt med tre nya friska poäng i jakten på förstaplatsen i kvalserien.
– I slutändan ser man inte hur matchen såg ut, man ser bara tre poäng och det är det viktigaste idag, summerar Holfelt som på fredag möter jagande Pantern på bortais, som under kvällen besegrade Varberg. Samtidigt som Borås föll mot Nittorp, vilket gjorde att Nybro nu har två poäng mer än Pantern, men sex poäng ner till Borås på tredjeplatsen.

STEFAN FRANSSON

Statistik från matchen:
http://stats.swehockey.se/Game/Events/204476