Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

117970 kr

200000 kr

Nästa pusselbit klar – poängspelare från Vallentuna ansluter!

Nästa pusselbit klar – poängspelare från Vallentuna ansluter!

Publicerat

Nybro har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför nästa säsong. Det är poängspelaren Sebastian Borg från Vallentuna som bestämt sig för att fortsätta sin karriär i Vikings.

21-åriga Borg är ursprungligen från Stockholm där han bland annat representerat Almtuna och Huddinge under sina juniorår. Säsongen 13/14 gjorde han det så pass bra i Almtunas J20 att han fick vara med tre matcher med A-laget i Allsvenskan. Sedan dess har han spelat en säsong i Nordamerika där han gjorde 84 poäng på 56 matcher och förra säsongen tillbringade han i Vallentuna där han vann den interna poängligan med sina 35 poäng. Sebastian passade även på att förlänga säsongen när den var slut för Vallentunas del och avslutade i Bålsta i Division 2 där han noterades för 16 poäng på 11 matcher.

– Det känns riktigt bra att vara klar för Nybro. Jag valde Nybro för att det kändes riktigt bra redan från första kontakten som jag hade med klubben, sen har jag bara hört bra saker om klubben och organisationen runt om, säger Sebastian Borg.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?

– Jag tycker det alltid är lite svårt att beskriva sig själv men jag försöker att vara en kreativ lagspelare som även gillar att försöka skapa bra lägen och chanser till mina lagkamrater.

Mikaela Gabrielson