Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

116159 kr

150000 kr

Nästa nyförvärv klart – Amerikansk forward förstärker

Nästa nyförvärv klart – Amerikansk forward förstärker

Publicerat

Troy Davenport blir inte ensam amerikanare i Nybros trupp den kommande säsongen. Den 23-årige forwarden Jack Berger ansluter från collegelaget Princeton University.
– Det är en mycket spännande spelare med rätt attityd som vi får hit, säger Andreas Holfelt om sitt senaste nyförvärv.

Det har funnits ett flertal spelare från USA som representerat Nybro genom åren. Andy Weidenbach, Mike Erickson, Weston Tardy, Brian Phinney, Joe Devin och Troy Davenport, för att nämna några. Jack Berger ansluter sig därmed till ett stabil skara amerikanare som ett eller annat sätt gjort ett avtryck under deras respektive tid i Nybro.

Jack är född och uppvuxen i staden St Louis, Missouri. Efter spel i ungdomslaget hemma i St Louis började Jack på college på Princeton University i New Jersey. Laget tillhör den amerikanska collegeligan NCAA, som klassas som en av de bästa collegeligorna i Nordamerika. Där har Jack tillbringat de senaste fyra säsongerna, varav de sista två åren som lagkapten. I Princeton spelade Jack bland annat tillsammans med Andrew Calof som kommande säsong har skrivit på för Skellefteå i SHL.
– Jack har varit på tapen ganska länge så det känns väldigt kul att vi har lyckats få detta i hamn. Vi har haft en bra dialog med Jacks agent Jason Krog (tidigare HV71-spelare) som har varit väldigt behjälplig. Det fanns anbud från flera andra ligor i Europa så det känns extra kul att han valde att komma till oss, säger Andreas Holfelt.

Vilken spelartyp kan Nybropubliken vänta sig att se?
– Han är en stor spelare (191 cm lång och 100 kg tung) som är villig att ”göra jobbet”. Det är en ledartyp med rätt attityd som är seriös med sin träning. Han är inte värvad som någon tänkt poängkung i första hand utan som en karaktärsspelare som jobbar hårt för laget. Han har varit lagkapten de två senaste säsongerna i Princeton så han är väldigt driven och har en seriös inställning.

Du pratade med Jack igår kväll (torsdag). Vad har han för förväntningar?
– Han är väldigt spänd och laddad inför att komma hit. Det första han frågade mig var hur våra fystester ser ut så att han kan lägga upp träningen på rätt sätt, så det är ett väldigt gott tecken. Han tränar på is hemma i USA 3-5 dagar i veckan så han håller sig i gott skick. Han är väldigt ivrig att få komma hit så fort som möjligt och sätta igång med förberedelserna inför säsongen.

Har den ekonomiska delen spelat in i varför denna värvningen har dragit ut på tiden?
– Ja det har varit en stor del. Vi har fått enormt stor hjälp av våra sponsorer för denna rekryteringen och utan dem hade detta inte varit möjligt, avslutar Andreas Holfelt.

Jacks profil på eliteprospects: Jack Berger

Vi hälsar Jack hjärtligt välkommen till Nybro!

Tidigare i veckan annonserade Marcus Kvillner att han lägger skridskorna på hyllan efter sju raka säsonger i a-laget. Hans tuffa tacklingar och sköna skratt kommer garanterat att saknas av såväl supportrar som medspelare. Vi tackar ”Kvickan” för hans tid i Nybro och önskar honom ett stort lycka till framöver!