Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

95151 kr

200000 kr

Marginalerna var inte på Nybros sida

Marginalerna var inte på Nybros sida

Publicerat

En ribbträff, ett friläge och pucken dansade på Kristianstads mållinje, men marginalerna var inte på Nybros sida i bortamatchen mot Kristianstad. Matchen slutade 5-3 efter mål i öppen kasse och Nybros segersvit är bruten.
– Vi kommer inte upp riktigt spelmässigt, men vi har ändå chansen till att ta poäng men det känns bara surt att vi inte får med oss något hem, säger Andreas Holfelt efter matchen.

Det var Kristianstad som visade upp högst intensitet i spelet i första perioden. Men det var trots det Nybro som tog ledningen i matchen. Men ledningen höll sig inte perioden ut. I powerplay kom kvitteringen, och strax därefter kom även Kristianstads ledningsmål.
– I första perioden tycker jag att de kommer ut lite hetare men vi är ändå nöjda med att vi är med.

Vaknade i andra
Men i andra perioden vaknade Nybro till, tidigt sätter Palmberg in kvitteringen och Nybro kan ta över allt mer av matchen därefter, men resultatet är fortsatt jämnt in i tredje perioden.
– Jag tycker även att vi kommer ut bra i tredje men i vårt egna powerplay gör vi en miss som de tar vara på. Därefter blir det även en sargstuds som vi inte riktigt är med på och de tar ledningen med 4-2.

Nära kvittering
Matchen kunde varit punkterad i och med 4-2 målet, men en bra inställning från Nybrospelarna gör att man fortsätter kämpa. Åström reducerar och Nybro ligger på allt för en kvittering, och flertalet heta lägen, men marginalerna var inte på Nybros sida.
– Jag är nöjd med att vi inte viker ner oss utan fortsätter att kriga på och ger oss chansen att komma tillbaka i matchen. Det är alltid surt att förlora men ska man ta med sig något positivt i matchen så är det inställningen som vi visar upp efter deras 4-2-mål, avslutar Andreas Holfelt.

STEFAN FRANSSON

Kristianstads IK – Nybro Vikings IF 5 – 3 (2-1, 0-1, 3-1)

Period 1: 0-1 (05:55) Robin Larsson (Jonny Ågren, Johan Torudd), 1-1 (12:09) Andreas Nilsson (Alexander Lagerström, Phillip Bruggisser) powerplay (5-4), 2-1 (12:59) Jacob Dreberg (Kristoffer Wikner, Alex Rönning)
Skott: 13-8.
Period 2: 2-2 (01:14) Rickard Palmberg (Carl Ackered, Emanuel Åström)
Skott: 9-13.
Period 3: 3-2 (03:05) Zebastian Ilestedt (Phillip Bruggisser) boxplay (4-5), 4-2 (10:09) Simon Stark (Pontus Palmquist, Fredrik Hansson), 4-3 (10:48) Emanuel Åström (Erik Lindström, Carl Ackered), 5-3 (19:56) Fredrik Hansson (Peter Rooth)
Skott: 10-13.

Totalt: 32-34.

Utvisningar: Kristianstads IK 6×2 min., Nybro Vikings IF 7×2 min.
Domare: Christian Ewertzon, BRÄMHULT
Publik: 661
Matchens lirare, Kristianstads IK: Andreas Nilsson Matchens lirare, Nybro Vikings IF: Rickard Palmberg