Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Målkalas mot Tyringe

Målkalas mot Tyringe

Publicerat

Det blev hela 14-3 när Nybro besegrade Tyringe i kvalseriens andra omgång. Nybro har med andra ord fått bästa möjliga start på det viktiga kvalet.
– Jag är nöjd med tre poäng och bra målskillnad, summerar Andreas Holfelt efter matchen.

Nybro två första matcher i kvalserien har varit mot de två lagen som ska försöka kvala upp från division två. Och än så länge visar Nybro att man verkligen inte hör hemma på den nivån. 4-1 borta mot Varberg i söndags följdes idag upp med hela 14-3 mot klassiska Tyringe. Detta trots att det inte bjöds på något fantastiskt spel från hemmalaget. I matchens inledning var det faktiskt Tyringe som dominerade händelserna på isen, och 0-1 kom också i numerärt överläge för bortalaget redan efter knappa två och en halv minuts spel. Helt rättvist.
– Vi kladdar till det i början och är inte riktigt med, säger Holfelt.

Två mål i samma boxplay
Nybro repar dock mod och får in kvitteringen tämligen omgående när Emanuel Åström hittar nätet från dålig vinkel. Puckarna fortsatte därefter att studsa Nybros väg i de avgörande lägena, och två mål till fick man in innan perioden tog slut. I andra perioden fick Tyringe ett ypperligt läge att komma tillbaka in i matchen när Nybro drog på sig en utvisning. Istället så dödades matchen där. Under samma numerära underläge gjorde Nybro nämligen både 4-1 och 5-1, och man såg hur gästerna så sakteliga sjönk ihop. Nybro gjorde också 6-1 innan Tyringe lyckades reducera på straff, men det var bara konstgjord andning. Innan den andra perioden tog slut hade Nybro gått ifrån till 9-2.
– Vi får in en hel del mål i början på andra som gör att det rinner iväg. Därefter blir det en lite avslagen match, konstaterar Holfelt.

Palmberg fyramålsskytt
I tredje reducerar Tyringe på nytt, innan Nybro fortsätter dagens målproduktion. Tyringe var både tröttkört och nedstämt, och Nybrospelarna fick mycket tid till att briljera i anfallszon. Fem mål till blev det, vilket gav slutresultatet 14-3. Bland Nybros alla målskyttar för dagen så kan vi nämna Rickard Palmberg som stod för fyra mål och två assist i matchen.
– Jag är nöjd med poängen och målskillnaden. Det var en okej match spelmässigt, men med mycket misstag från vår sida. Men det redde ju ut sig ändå, flinar Holfelt.
Tyringetränaren Magnus Rahm var desto mindre belåten:
– Vi började bra och gick ut hårt, vi tänkte att de inte skulle vara beredda på det, och det var de inte heller. Därefter tappar vi allt totalt. Det får inte se ut så här helt enkelt, det är den mest pinsamma match som jag har coachat.

I de övriga matcherna i serien så vann Varberg överraskande mot Pantern på bortaplan, medan Borås vann borta mot Nittorp. Detta innebär att Nybro är enda laget i serien med två segrar på de inledande två matcherna. Redan på fredag väntar Pantern i Victoriahallen. Vi får hoppas att sviten fortsätter då.

OSKAR FRANSSON

HALVA POTTEN
Nr 38131: 2800 kr
Nr 37800: Tårta från Priems