Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Magisk andraperiod frälste Vikings

Magisk andraperiod frälste Vikings

Publicerat

Efter en knackig förstaperiod fullkomligt exploderade Nybro Vikings i andraperioden mot Tranås AIF. Till slut blev det en säker 5–2-seger för ett spelglatt hemmalag.

Tranås AIF på hemmais väntade Nybro Vikings på onsdagskvällen. En på förhand tuff motståndare även om Nybro hade vunnit två träningsmatcher mot samma lag på försäsongen.

Nybro Vikings inledde matchen piggt och tog tidigt ledningen genom Daniel Håkansson, som på lirarvis lirkade in pucken högt bakom Victor Johnson. Men efter målet hade Nybro en sämre period i matchen och Tranås kunde halvägs in i perioden kvittera i powerplay. Under resterande del av perioden hade Vikings svårt att få i gång sitt spel. Men Vikings hann ta ledningen med 21 innan perioden var över.

De kom ut bra, vi kom inte ut dåligt men de slog oss för lätt i sitt försvarsspel och de fick mycket anfallskraft i första perioden, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

I den andra perioden blommade Nybro Vikings upp och bokstavligt körde över Tranås  både målmässigt och spelmässigt. Det tog ett tag innan Vikings fick utdelning, men laget jobbade metodiskt och kom i flygande anfall gång på gång.

Det var mycket tack vare att vi lyckades behålla pucken i laget trots att de pressade. De kunde inte slå oss på det sättet som de gjorde i första perioden. Plus den forechecking vi hade när vi tappade puckarna. Då är det inte lätt för dem att spela upp pucken, säger Tisell och fortsätter:

Det var en av de bästa perioderna vi har gjort, både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Alla fyra kedjor bidrog både bakåt och framåt. Det var härligt att se, säger Tisell.

Vi måste nämna backen Rasmus Johansson urtjusiga 3–1-mål där han hade lekstuga med Tranåsförsvaret.

I den tredje perioden bevakade Vikings sin ledning fram till man något dråpligt släppte in ett mål i öppen kasse i samband med en avvaktande utvisning på Tranåsspelare. Målskytt för Tranås blev målvakten Isak Ragnevad. Men Vikings hanterade den mentala smällen och Daniel Håkansson kunde med sitt andra mål för kvällen punktera tillställningen i powerplay.

Sjätte raka segern för Nybro Vikings var ett faktum. På lördag ställs Vikings mot Troja/Ljungby på bortais i en het seriefinal. Båda lagen står på 17 poäng, men där Troja har fem plusmål att gå på Vikings.

 

Matchfakta

Nybro VikingsTranås AIF 5–2 (2–1, 2–0, 1–1)

Målen: 10 (04.36) Daniel Håkansson (Viktor Lennartsson, Jesper Mångs), 11 (09.19) Filip Petersson (Eric Gustafsson, Jesper Alasaari), spel fem mot fyra, 21 (13.25) Kalle Hult (Robin Wengdahl, Erik Lindström), 31 (33.24) Rasmus Johansson, 41 (34.59) Fredrik Strömgren (Fabian Ilestedt), 42 (47.35) Isak Ragnevad, 52 (55.06) Daniel Håkansson (Erik Lindström, Viktor Lennartsson), spel fem mot fyra.

Skott: 29–28 (2–13, 13–7, 148)

Domare: Robin Karlsson.

Publik: 1 464.

Halva potten: Vinstsumma: 6 550. Lottnummer: 2 142.