Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

86550 kr

200000 kr

Lindström förlänger med två år

Lindström förlänger med två år

Publicerat

Det blev knappt något spel i Nybrodressen det här året. Desto mer kommer det bli framöver. Erik Lindström har nämligen förlängt sitt ursprungliga kontrakt med Nybro med ytterligare två år.
– Jag ville ha något att se fram emot och att jobba mot, säger Lindström om påskriften.

Erik Lindström anlände från Halmstad till den här säsongen. Efter att ha svarat för mängder av poäng i Halmstad från sin backplats under förra året så fanns det givetvis vissa förväntningar på den store försvarsresen. Tyvärr hann vi aldrig få se speciellt mycket av Lindström under försäsongen innan han skadade sin axel. Efter en månads frånvaro dröjde det sedan inte länge innan samma axel mottog en smäll på nytt. Operation var nödvändig och säsongen var över innan den knappt börjat. Nu står det dock klart att vi kommer att få se mer av Erik Lindström i Nybrotröjan i framtiden.
– Jag valde att skriva på redan nu så att jag slipper tänka på vad som kommer att hända i framtiden. Nu kan jag bara fokusera på att komma tillbaka så snabbt och så bra som möjligt! säger Erik, samtidigt som han avslöjar att han kommer att byta till tröja nummer 50 nästa säsong.

Blir helt återställd till sommaren
Istället för att vara på isen och hjälpa Nybro i tabellen så handlar det mesta av Eriks vardag istället om rehabträning och väntan på operation.
– Jag träffar en sjukgymnast några gånger i månaden och får övningar där som är bra för min axel. Sedan tränar jag fullt med gym och löpning för att komma så väl förberedd till nästa säsong som möjligt. Operationstiden lär dröja någon månad till och kommer att genomföras i Kalmar. Rehabtiden efter operationen beräknas olika från individ till individ, men jag lär vara helt återställd innan sommaren hinner börja.

”Minst playoff”
Från läktarplats har Erik givetvis sett en hel del hockey, både bra och mindre bra sådan.
– Jag tycker att grabbarna har spelat upp sig på sista tiden. De har fått kämpa med mycket skador och mycket speltid på vissa spelare. Det täta matchandet har varit tufft också. Men jag tror på Nybro och att resultaten kommer börja gå vår väg framöver. Det blir minst playoff, hur vi tar oss dit är mindre viktigt, avslutar Erik självsäkert.

OSKAR FRANSSON