Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

135070 kr

200000 kr

Lagbygget 20/21: Derian Hamilton klar för Vikings!

Lagbygget 20/21: Derian Hamilton klar för Vikings!

Publicerat

Nybro Vikings lagbygge för säsongen 2020/2021 kan presentera ett nytillskott på backsidan i kanadensaren Derian Hamilton. En rightfattad back som gjort fyra säsonger i det framstående collegelaget Penn State University och har den senaste säsongen tillbringat i SPHL-laget Fayetteville Marksmen samt även testat på spel i ECHL. Derian Hamilton ansluter till truppen i nästa vecka.

– Vi är mycket glada för att kunna presentera Derian Hamilton som Vikings-spelare till den kommande säsongen. Det är en rörlig tvåvägsback som kommer att höja vår backsida. Jag vill också lyfta fram att det är externa finansiärer som har möjliggjort denna värvningen i en oviss ekonomisk tid, säger klubbchefen Rasmus Aro och fortsätter:

– Vi för också diskussioner med tryoutbacken William Alftberg, han har mycket hockey i sig men det är också olika faktorer som ska fungera för både honom och oss. Vi får se vad det landar i med William.

Nedan följer en intervju med Derian Hamilton!

Hej Derian! Välkommen till Nybro Vikings. Kan du berätta om dig själv, vem är du utanför isen?
– Jag tycker om att spendera min tid med familj och vänner. Jag gillar att följa sport, spela kortspel och TV-spel och att läsa. Jag älskar att resa och uppleva nya saker och är väldigt glad att få uppleva Sverige!

Vart i Kanada bor du? Hur har din sommar varit?
– Jag kommer från en liten stad på Vancouver Island som heter Port McNeill. Sommaren har varit lite stillsammare än vanligt. Jag har spenderat mycket tid med familjen och njutit av det lokala vädret och landskapet.

Vad är du för spelartyp på isen?
– Jag är en rörlig back med bra skridskoåkning och stabil defensivt. Jag gillar att snabbt flytta pucken framåt och hänga med upp i banan.

Denna säsongen kommer att bli din första i Europa, vad har du för förväntningar på säsongen?
– Jag ser framemot att spela i Europa och jag tror att spelstilen kommer att passa mig. Jag hoppas kunna anpassa mig snabbt.

Är det något som du vill hälsa till supportrarna?
– Jag är väldigt glad att få komma till Nybro och arbeta hårt för den lojala publiken och supportrarna! Eftersom jag kommer från en liten stad så känner jag extra mycket för att få uppleva entusiasmen som supportrarna kan ge sitt lag!

Tack för intervjun och vi ses snart i Liljas Arena!