Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Kvalserien väntar för Nybro

Kvalserien väntar för Nybro

Publicerat

Nybro tog två poäng mot Pantern, men det räckte inte. De andra matcherna gick inte Nybros väg, och nu krävs istället en kvalserie för att säkra kontraktet.

Det blev snöpligaste tänkbara slut för Nybro i fortsättningsserien 2014. När mindre än tre sekunder återstod av matchen mellan Nybro och Pantern stod det 3-2 på resultattavlan i hallen och pucken låg djupt nere i sarghörnet i Nybros zon. Samtidigt i Nittorp hade hemmalaget ledningen med 3-2 över Halmstad. Det både fantastiska och samtidigt fruktansvärda med idrott är dock hur snabbt allting kan förändras. Med en sekund kvar lyckas Panterns Johan Molldén på något märklgt sätt lägga in en slumppuck som letar sig hela vägen in i mål bakom Simon Nordh i Nybrokassen. Samtidigt kvitterar Halmstad till 3-3 mot Nittorp. Victoriahallen befinner sig närmast i chocktillstånd känns det som. Denna ödesdigra sekund innebar att det kommer att krävas ytterligare en serie innan Nybro kan säkra sitt fortsatta kontrakt i division ett. En kvalserie tillsammans med Pantern, Borås, Nittorp samt två lag från division två-kvalet som just nu pågår.
– Vi gick för tre så det var riktigt surt att släppa in det sista. Men när jag ser de andra resultaten så känns det som att det kvittar, säger Andreas Holfelt efter matchen.

Tio nya matcher
De andra resultaten som han syftar på var att Olofström besegrade Borås borta med 4-2 samt att Nittorp mot Halmstad slutade 3-3 efter full tid, två resultat som hade skickat ner Nybro i kvalserien oavsett utgång i kvällens match mot Pantern. Nybro tog ledningen i matchen redan efter dryga fyra minuters spel genom Emanuel Åström. Pantern kvitterade strax innan halva första perioden spelats till 1-1 genom Emil Turesson. I andra gör samme Turesson även 1-2, innan Algulin kvitterar till 2-2 i numerärt överläge. I tredje gör Sebastian Benker 3-2 på egen retur precis i inledningen, och det resultatet står sig som tidigare nämnt nästan hela matchen. Men bara nästan. I förlängningen är det Chris Nybeck som gör vinstmålet för Nybro, men det var bara av akademiskt intresse. Nybro hamnar fyra i tabellen, och det innebär en förlängd säsong.
– Det blir tio nya matcher helt enkelt. Det har varit tufft mentalt i två veckor med långa uppehåll mellan livsviktiga matcher. Förhoppningsvis blir det mer kontinuerligt nu, avslutar Holfelt.

Kvalserien inleds den 2:e mars.

OSKAR FRANSSON

MATCHFAKTA

Nybro Vikings IF – IK Pantern 4 – 3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Period 1: 1-0 (04:15) Emanuel Åström (Rickard Palmberg), 1-1 (09:23) Emil Turesson (Fredrik Sandberg, Mathias Bau Hansen)
Skott: 10-7.
Period 2: 1-2 (03:39) Emil Turesson (Kim Johansson, Johan Molldén), 2-2 (09:01) David Algulin (Erik Lindström, Robin Larsson) powerplay (5-4)
Skott: 14-7.
Period 3: 3-2 (01:26) Sebastian Benker (Rickard Fernholm, Jesper Eriksen), 3-3 (19:59) Johan Molldén (Daniel Andersson, Fredrik Hetta)
Skott: 14-6.
OT:4-3 (03:28) Chris Nybeck (Martin Olsson, Robin Wengdahl)
Skott: 5-0.

Totalt: 43-20.

Utvisningar: Nybro Vikings IF 3×2 min., IK Pantern 6×2 min.
Domare: Morgan Claesson, ALVESTA
Publik: 789
Matchens lirare, Nybro Vikings IF: Chris Nybeck
Matchens lirare, IK Pantern: Johan Molldén