Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

68500 kr

200000 kr

Kval J18: Seger mot Helsingborg

Kval J18: Seger mot Helsingborg

Publicerat

Tisdagskvällen bjöd på en gastkramande kamp i Liljas Arena Nybro Vikings J18 spelade mot Helsingborgs HC J18 i kvalserien till div.1. Inramningen kunde inte vara bättre då det var gott om folk på läktaren och med A-lagets intro ljudande skrinnade ett taggat Nybro in på isen. Hemmalaget tog snabbt kommandot över matchen och lyckades efter ca tio minuter göra 1-0 samtidigt som de hade en utvisad spelare. Sju minuter senare satt 2-0 målet men bara nitton sekunder senare kunde Helsingborg reducera till 2-1. Nybro utökade sin ledning till 3-1 en bit in i period två. Därefter följde en period fylld av utvisningar och Nybro kunde nyttja ett av powerplay-lägena och utöka till 4-1. Återigen släppte vårt lag in en snabb reducering fram till 4-2 och några minuter senare även till 4-3. I början av tredje perioden gjorde Nybro mål i powerplay, för att ytterligare en gång släppa in ett baklängesmål efter endast sju sekunder. Med 01.38 på klockan i tredje perioden står det 5-4 till Nybro och nu börjar en gastkramande kamp om segern. Med en minut och nitton sekunder kvar av tredje perioden tilldöms Helsingborg straffslag. Martin i Nybro-målet räddar och resterande tid spelar våra krigare taktiskt av. Sammanfattningsvis var Nybro det bättre laget men bjöd flera gånger om in Helsingborg i matchen. Skön seger!

Målgörare: Filip Hansson x2, Petter Idrestam, Kevin Hansson och Hugo Blomberg

Skottstatistik: 13-11, 19-8, 13-12, ger totalt 45-31 i Nybrofavör

Publik: 238

På torsdag bär det av till Helsingborg för returmöte, bidra gärna till bussresan genom att swisha ett valfritt belopp till 123 28 38 217, märk med ”kval J18”.

På söndag är det återigen hemmamatch denna gång mot IK Pantern. Matchstart kl. 14:00. Kom ner och stötta våra juniorer, vi hoppas på storpublik!