Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

68500 kr

200000 kr

Kval J18: Förlust i första matchen

Kval J18: Förlust i första matchen

Publicerat

Den första kvalmatchen är avklarad för vårt J18-lag, ett ungt lag där vi kom till spel med spelare födda mellan 2005-2001 samtidigt som motståndarlaget Pantern ställde ett rent J18-lag på isen med spelare födda mellan 2002-2001. Trots ålders- och även storlekskillnaden blev det en mycket jämn tillställning i Kirsebergs Ishall.

Pantern tog ledningen efter fyra minuters spel i första perioden men Nybro kunde kvittera sex sekunder senare. I Panterns första powerplay tog Pantern återigen ledningen men innan perioden var slut kunde Vikingarna kvittera till 2-2.

I period två gjorde Pantern ytterligare ett mål i powerplay innan Nybro fick in sitt tredje mål. När perioden var slut stod det 3-3 på matchuret.

Fyra minuter in på den tredje perioden fick Pantern en straff som de på ett mycket säkert sätt satte i mål. De utökade sedan sin ledning fem minuter senare när de återigen hade powerplay. Med drygt 2 minuter kvar av matchen chansade Nybro på att komma ifatt genom att ta ut målvakten men tyvärr kunde motståndarlaget rätt snabbt sätta pucken i öppen kasse. Slutresultatet blev 6-3 i Panterns favör.

Det vi tar med oss från Malmö är att vi gjorde en mycket bra match men att vi tyvärr förlorade den fysiska kampen mot ett ”äldre och större” lag. Sammanfattningsvis var de avgörande faktorerna för dagen: Panterns powerplayspel och deras fysiskt tuffa spel, ett spel som gynnades av att domaren även tillät en hel del ojustheter.

Målgörare för Nybro Vikings: Gustav Mittbrodt, Edwin Dabäck och Filip Hansson. Skotten: 15-12, 14-13 och 18-17 gör totalt 47-42 i Panterns favör.

Nu tar vi nya tag och på tisdag är det ny kvalmatch hemma mot Helsingborg kl. 1900. Varmt Välkomna!