Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

64086 kr

200000 kr

Kristianstad – Nybro 3-0

Kristianstad – Nybro 3-0

Publicerat

Kristianstad på bortaplan har av tradition varit en av Nybros absolut svåraste matcher de senaste säsongerna. Faktum är att det är närmare 15 år sedan Nybro senast lyckades besegra Kristianstad i deras hemmarink, så att Nybros segersvit skulle få ett abrupt slut den här kvällen var kanske inte förvånande. Dock svarade Nybro återigen för en riktig krigarinsats, även om det inte räckte hela vägen den här gången.
– Vi försökte så gott vi kunde, men det ville sig inte riktigt idag, säger Andreas Holfelt efter matchen.

Nybro började matchen starkt och Martin Olsson lyckades bland annat med att träffa målramen precis i inledningen av matchen. Det var dock under ett par olycksaliga utvisningsminuter i slutskedet av den första perioden som matchens första mål skulle komma. När hemmalaget fick chansen att spela fem mot tre i en och en halv minut så visade man varför man öst in mål under säsongsinledningen, när förre Halmstadspelaren Olle Liss kunde direktskjuta 1-0.
– Vi startar perioden bra och har två ramträffar. Sedan drar vi på oss en utvisning och då gör de 1-0. Efter det tar de över mer och vi hade stora problem att komma till lägen, säger Andreas Holfelt.

I andra perioden fortsatte Nybro att kämpa, men Kristianstad spelade disciplinerat i egen zon och bjöd inte på mycket utrymme. När det väl blev spel i anfallszon för skåningarna så gick det däremot undan. Kristianstad bjöd utan tvekan på det snabbaste anfallsspelet som Nybro mött hittills i serien. I spel fem mot fyra gjorde man även 2-0 efter att ha rullat upp Nybroförsvaret, och strax därefter kom också 3-0 på en snabb spelvändning. I tredje låg Nybro på för att åstadkomma en reducering, men Joakim Strandberg i Kristianstadmålet höll tätt.
– Kristianstad gjorde det svårt för oss. De spelade med hög fart och tog vara på våra misstag. Överlag en godkänd insats men det vill sig inte riktigt idag, avslutar Andreas Holfelt.

Matchen innebar Nybros första förlust under ordinarie tid för säsongen och förpassade laget till en plats strax under allettan-strecket. Det är dock extremt jämnt, och endast en poäng skiljer upp till ettan Tingsryd. Ett Tingsryd som Nybro faktiskt ställs mot på söndag i Nelson Garden Arena.

MATCHFAKTA

Kristianstads IK – Nybro Vikings 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Första perioden
1-0 (17:32) Olle Liss (Emil Sandin, Christoffer Lindholm) PP2
Andra perioden
2-0 (35:22) Christoffer Lindholm (Benoit Doucet, Emil Sandin) PP1
3-0 (36:19) Fredrik Hansson (Seth Wikskal)
Tredje perioden

Skott: 28-23 (10-8, 12-6, 6-9)
Utvisningar: Kristianstad 5×2 minuter, Nybro 6×4 minuter
Domare: Kristoffer Folkstrand, Staffanstorp
Publik: 641