Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Klubbchefen har ordet

Klubbchefen har ordet

Publicerat

Nybro Vikings IF gick inför säsongen ut med en tydligare målsättning enligt Vi höjer ribban och riktar vår målsättning enligt att Nybro Vikings IF ska vara ett lag som tar sig till Allettan, spelar Playoff och är med i kampen om en plats i Kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Det är idag, fredag 13 mars, en vecka sedan säsongen tog slut i Playoff två. Det är alltid en tom känsla för alla inblandade när säsongen tar slut och vi har dryga fem månader till isen ligger blank i Liljas Arena för en ny säsongsstart. Analysen från säsongen 19/20 är att vi gör en fullt godkänd säsong med mycket spännande saker som har hänt, bland annat:

– Nybro Vikings Representationslag vann Hockeyettan Södras grundserie och var med i toppen av Allettan Södra till sista omgången
– Nybro Vikings visar upp ett oerhört starkt publiksnitt på 1642 st / hemmamatch, bäst i hela Hockeyettan!
– Nybro Vikings mår bra i organisation och ekonomiskt (vi tjatar om det men detta arbetet tar aldrig slut, vi behöver jobba ännu hårdare framöver för att uppfylla våra drömmar om att ta ännu ett kliv framåt)

Ingen tid att förlora, det är redan nu den nya säsongen 2020/2021 startar och styrelse, kansli och sportgrupp är redan igång med planering, försäljning och lagbygge. Det är nu och några månader framöver som vi sätter grunderna för kommande säsong. Vi har spännande tider framför oss då föreningen är mitt i en process där en ny säljare ska anställas och tillsammans med mig bilda ett starkt försäljningsteam och se till att sponsorer, samarbetspartners, medlemmar etc. etc. är med på tåget. Det kan rent av vara den absolut viktigaste värvningen som Nybro Vikings gör inför säsongen 2020/2021!

Sportgruppen är sedan en tid tillbaka igång med lagbygget och har suttit ned med en rad spelare från säsongens trupp, vi är tidigt i processen och så fort spelare har signerat nya kontrakt så kommer vi att förmedla det via hemsidan, sociala medier och lokal media. Målsättningen är givetvis att bygga en ännu starkare trupp som kan ta oss ett eller två kliv ytterligare. Vår huvudtränare Mikael Tisell har kontrakt över kommande säsong och är givetvis en stor del i lagbygget, övrig ledarstab ska också kontrakteras och här hoppas vi på kontinuitet.

Vi har också en situation i vårt samhälle och i hela världen där vi inte vet vilken utveckling detta tar och i slutändan kan det i allra högsta grad komma att påverka olika budgetar även inom Nybro Vikings. I värsta fall kan situationen drabba våra sponsorer och då måste även föreningen anpassa sig efter vilket läge som råder.

Även under säsongen 2019/2020 har vi haft både J18- och J20 i spel vilket vi är väldigt glada över och det är ingen självklarhet att det är så. Vi har många duktiga människor i föreningen som får ihop pusslet och gör att Nybro Vikings tar hand om ungdomar och utvecklar dessa, både som hockeyspelare och människor. Under säsongen har J20-laget tagit ytterligare ett kliv då man nådde Playoffspel till J20 Elit och vårt J18-lag är i skrivande stund mitt i en kvalserie till J18 Div.1.

Ungdomssidan växer stadigt vilket är mycket glädjande. Organisationen jobbar hela tiden för att vår ungdomsverksamhet ska bli bättre och ta hand om alla ungdomar på ett bra sätt. Förhoppningsvis kan föreningen bidra till att vi utbildar killar och tjejer till bra hockeyspelare både på och utanför isen.

För att fortsätta utvecklas och ta ytterligare kliv krävs det att VI som intresserar oss av Nybro Vikings är med och bidrar, både med ideellt arbete och med en stabil ekonomi. VI är funktionärer, sponsorer, medlemmar, supportrar, säsongskortstagare etc etc. Möjligheterna att bidra ekonomiskt är många; företagssponsring, Vikingalyftet, Poängjakten, Halva potten månadsprenumerant, medlemskap och säsongskort.

Till sist, under säsongen 2020/2021 är det 75 år sedan som den första officiella ishockeymatchen spelades i Nybro. Den 25 januari 1946 spelade IK Ymer mot F 12:s IF, sedan dess lever hockeyn vidare i Nybro och står sig starkare än på många år. Föreningens ambition är att uppmärksamma detta under den kommande säsongen, hur det blir är inte spikat ännu men vi hoppas på att kunna genomföra en jubileumsfest som ramar in säsongen.

Långsiktighet är vägen mot framgång!

Rasmus Aro
Klubbchef
Nybro Vikings IF