Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Intervju med Jonas Thuvesson, ThuveProfiler AB

Intervju med Jonas Thuvesson, ThuveProfiler AB

Publicerat

Jonas Thuvesson och Thuveprofiler AB är med och sponsrar Ryder Cup som går av stapeln på Nybro golfklubb lördag den 3 augusti. Vi tog en pratstund med honom!

Hej Jonas, hur har din sommar varit hittills?

– Jag har mest arbetat i sommar, senaste veckan har jag varit ledig, men nästa vecka kör det igång med jobb igen. Tillsammans med Nybro Transport har jag köpt hotellet i Nybro, så jag har lagt ner en del arbete på det i sommar också.

Vem är Jonas Thuvesson, berätta lite om dig själv?

– Jag är en 52-årig man som kommer ursprungligen från Växjö, men flyttade till Nybro 88/89. Då jobbade jag på räddningstjänsten i Nybro fram till 2006. Under tiden jag arbetade pluggade jag in teknisk behörighet på högskolan i Kalmar. Det ledde till att jag sedan övergav vårdyrket och började arbeta inom tillverkningsindustrin, 2015 bildade jag mitt egna bolag. När jag inte arbetar spelar jag gärna golf eller jagar. Om jag får en ledig dag tar jag helst med mig min jakthund och åker ut i skogen.

Berätta om företaget?

– Jag började lära mig att det fanns två typer av människor i branschen, de som är sämre och bättre på hur man driver saker. Det blev tydligt för mig hur jag ville göra och arbeta med kunder och lärde mig detta från både goda och dåliga förebilder. Jag började på konsultbasis och ritade olika projekt till kunder. Nu utvecklar och produktionsanpassar jag olika idéer som kunden har. Jag är med från början genom hela processen från idé till färdig produkt. Vi ansvarar för hela kedjan från ämnet till förädlad och ytbehandlad produkt. Tillsammans arbetar vi fram prototyper till kunden. Att jag är med hela vägen, gör att jag lär mig artiklarna och blir duktig på dem. Det har varit mycket arbete, jag har fått göra om och göra rätt. En del prototyper som jag har tagit fram är nu i löpande produktion, vilket skapar en del stabilitet i företaget. Konkurrensen är stor, exempelvis Scania som är min största kund har en stor leverantörsbas. Det gäller för mig att hitta bra och kostnadseffektiva lösningar, samt att ha bra kunskap, bygga på tilliten och skapa goda relationer.

Berätta lite om vad som händer på Nybro Golfklubb den 3 augusti och varför man ska komma dit?

– Jag fick förfrågan om jag ville vara med som sponsor för att möjliggöra detta. Det ska bli någon typ av Ryder cup-historia mellan Kalmar HC och Nybro Vikings. Jag hoppas att det blir lite drag från fansen! Jag vet att hockeyspelarna från Kalmar och Nybro kommer att vara med, några gamla hockeyspelare, sponsorer och så Lenny och Tisell. Jag vet att Lenny inte missar en sådan här tävling. Vi var i samma lag under en golfresa för några år sedan och Lenny ville verkligen vinna tävlingen, Han sa, ”Nu gäller det att ställa upp på blålinjen och spela sarg ut.” Det kommer att bli spännande på lördag!

Hur är din relation till hockey och hockeyn i Nybro?

– Jag har alltid följt hockeyn i Nybro, mer eller mindre. När jag jobbade på brandstationen körde vi alltid ner och kollade på matcherna, satte man sig emot det, så fick man nog sparken. Det var också några spelare som jobbade på räddningstjänsten. Under flera år gick jag på alla matcher. Nu har jag inte den personliga anknytningen, så det blir inte så mycket matcher längre. Men hockeyn är ett av Nybros största varumärken och utanför Nybro är det hockeyn som man känner till när man pratar om staden. Senaste tiden har jag haft mycket jobb och mycket resor, men har jag tillfälle kommer jag att titta på en match.

Vad tror du om kommande säsong för Nybros del?

– Jag hoppas att laget tar sig till Allettan, är med en bit därefter och att säsongen inte slutar för tidigt. Jag tycker det är viktigt att de kommer före Kalmar, och fortsättningsvis håller Kalmar bakom sig. Nu ska Nybro först vinna golfen mot Kalmar!

Tack för att du och Thuveprofiler AB är med och möjliggör Ryder Cup på Nybro golfklubb!

– Det är kul att vara med! Jag är en tävlingsmänniska och kommer kämpa to the bitter end. Jag kan till och med tänka mig att ta till viss psykning för att nå det resultatet som jag vill ha.

Tack för pratstunden!

– Tack själv!

Text: Liselott Söderlund