Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

88259 kr

150000 kr

Intervju med Ilestedt, Borg och Strömgren

Intervju med Ilestedt, Borg och Strömgren

Publicerat

Nybro Vikings hemsida tog ett snack med Fabian Ilestedt, Sebastian Borg och Fredrik Strömgren. De pratade om hur viktiga fansen är, om kemin i deras kedja och om pressen.

* Hur är känslan nu när säsongen dragit igång på riktigt?

Sebastian: Vi hade en lång försäsong med många matcher, men nu har vi börjat spela om poäng och det är ju det som är det roligaste med det här. Att man får tävla ordentligt.

Fredrik: Håller med Borg, man har gått och väntat länge nu. I år har det varit en lång försäsong i och med att förra säsongen tog slut så tidigt, så då är det extra roligt att vara igång.

Fabian: Det är det här man väntar på hela sommaren att matcherna äntligen sätter igång. Det är riktigt skoj att vi är igång nu.

*Vad är det bästa med att spela hockey i Nybro?

Fredrik: Det som sticker ut när man spelar hockey här i Nybro, om man jämför, så är det ju det stöd som vi har ifrån fansen. Att ha det stödet i hockeyettan är det inte många lag som har. Det ger oss spelare en extra boost och det är otroligt viktigt.

Sebastian: Jag kan bara instämma, när man kom hit sin första säsong var det en chock att det satt 600 pers på ispremiären. Det är ju fansen som gör det möjligt att vi kan spela och ha de här förutsättningarna som vi har. Det är jätteroligt att ha så mycket publik som kommer och kollar och bryr sig så mycket om laget. Vi spelar för fansen och för föreningen.

Fabian: För min del är det riktigt skoj att vara tillbaka i Nybro. Jag trivs och publiken är något alldeles extra här, det är inte så många andra ställen som kan slå det när man tittar på hockeyettan.

*Vad är det denna säsongen som gör Nybro Vikings till en stark trupp både på och utanför isen?

Fabian: Laget har gjort en jävligt bra försäsong innan jag kom hit, det är bra spelare på pappret, många är skickliga. Jag tycker också att det verkar var en bra grupp, det måste ju också stämma i laget att man får en bra gruppkemi och det tycker jag att vi har fått.

Fredrik: Jag kan bara hålla med, vi är ett starkt lag på pappret, sedan har vi en bra dynamik inne i omklädningsrummet. Det är många som är drivande i laget och även utanför isen så driver vi på varandra, vilket är viktigt. Det är något som vi måste hålla i hela säsongen.

Sebastian: Det gäller att få ihop gruppen och att vi drar åt samma håll, både på och utanför isen. Kan vi få ihop det så kommer vi ha en riktigt roligt säsong. Sedan är det viktigt att spelet ska stämma och att vi ska ha kul tillsammans, så att fansen får något tillbaka från oss.

*Hur hanterar man pressen och förväntningarna, tänker man på det som spelare?

Sebastian: Självklart tänker man på det utanför hockeyn, men när du väl kommer ner i omklädningsrummet, så tänker inte jag på det på det sättet. Då blir min inställning att vi ska vinna matchen och vi kan bara påverka spelet där och då. Vinner vi matchen blir fansen glada. Sedan har vi höga förväntningar på oss denna säsongen och vinner vi matcherna och spelar bra ishockey så kommer vi kunna hålla de förväntningarna, men man kan inte gå runt och tänka på det för mycket.

Fredrik: Jag håller med Sebastian, det är klart man tänker på det lite utanför isen, men när matcherna väl drar igång, då blir det fokus på matchen och då försvinner allt runtomkring. Sedan finns det alltid med i bakhuvudet att det är många som vill mycket runtomkring hockeyn här i Nybro, men det är bara roligt och det triggar än, det gör det roligare att spela.

Fabian: Det är kul att många tror på oss och vi tror på det med, sedan är det bara att gå in och göra det bästa vi kan. Fansen vill ju vinna lika mycket som vi vill och det är bara kul. Vi vill ju vara ett lag och en förening som till slut går upp till Allsvenskan och då behövs engagemanget från fansen.

* Fabian beskriv Sebastian som spelare?

Fabian: Han är en skicklig spelare med puck, bra spelförståelse, han är bra på det mesta och kan göra mål när han vill.. haha. Då sätter han den rätt i krysset som han gjorde i onsdags. Han är en bra lagkamrat.

* Sebastian, vad är Fredrik för typ av spelare?

Sebastian: Förra säsongen när han kom tänkte jag att ha var en tvåvägscenter som var skicklig framåt, bra teknik och spelförståelse samtidigt som han tog mycket ansvar hemåt. Som han har utvecklats nu under försäsongen så har han också blivit väldigt duktig offensivt. Han är skicklig och stark med puck, hittar ytorna och kan göra mål. Framförallt ger han mig och Ile utrymme att göra det vi är bra på, med att täcka upp, men ändå göra det han är bra på. Han ska inte glömmas bort, han gör ett jättestort arbete i det tysta.

* Fredrik, vad är Fabian för typ av spelare?

Fredrik: Alla som har sett Ilestedt vet ju att när Ilestedt har pucken så kan vad som helst hända. Han är en otroligt skicklig spelare, han kan trolla med pucken över hela banan. När man spelar med Ilestedt är det bara att ha klubban i isen och vara redo, för man vet aldrig när pucken kommer.

Sebastian: Det jag kan tillägga är att när Ile är på gång och ”in the zon” då är han för bra för hockeyettan. Han är en otroligt skicklig ishockeyspelare.

* Kan ni beskriva kemin i er kedja och hur man hittar den?

Sebastian: Vi tänker hockey på ett likadant sätt och vi pratar mycket med varandra om situationer. När man spelar med spelare som tänker ungefär likadant, då kommer kemin naturligt. Vi bollar mycket idéer utanför isen och under träningen, framförallt försöker vi jobba hårt, man kan vara en skicklig kedja, men vi måste göra jobbet och vinna tillbaka pucken. Det är då man kan fortsätta att bygga på en kemi.

Fredrik: Jag håller med Borg, för att skapa en bra kemi är det viktigt att man tänker hockey lika, men också att man pratar mycket med varandra, vilket vi gör både på och utanför isen.

Fabian: Jag håller med om det båda säger, vi hittar varandra lätt och snackar mycket om situationer och vi har jäkligt kul tillsammans, det är också viktigt.

Sebastian: Precis som Fabian säger är det viktigaste att ha roligt tillsammans. Vi kan tillexempel på träningarna åka och skratta med varandra, fast att vi har gjort en dålig träning, så kan vi säga, bra träning ändå och så garvar vi lite och kör vidare. Vi kan också ge och tack kritik från varandra, exempelvis kan jag säga, jag fanns öppen där, då säger han att jag såg det inte, okej men det är lugnt, jag tänker bara påpeka det. Sedan framförallt att låta varandra vara den spelartyp som man är, vi är inte inne och petar i vad någon annan gör. Man kan ha åsikter om hur någon annan spelar, men jag låter Ile vara den han är, ger jag honom pucken så blir det bra…haha.

Fredrik: Exakt och inte bara prata om vad man ska göra utan även prata om det som har hänt och alla tre kan både ge och ta kritik, vilket är viktigt. Vi måste utnyttja varandras styrkor.

* Hälsning till fansen inför söndagens match?

Fabian: Vi ska se till att vinna matchen och vi hoppas att alla Nybrofans sluter upp och stöttar oss så mycket de bara kan, så ska vi se till att det blir en rolig söndag för alla.

Fredrik: Instämmer helt med Fabian.

Sebastian: Kom ner till hallen så får ni se Ilestedt trolla lite med pucken.

Fabian: Haha. Det är de där två som trollar, tycker jag.