Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Intervju med #79 Kalle Hult

Intervju med #79 Kalle Hult

Publicerat

Förra veckan, cirka en vecka innan ispremiären/första matchen mot IK Oskarshamn, tog vi en pratstund med Nybro Vikings forward Kalle Hult. Vi pratade om hans utveckling sedan senaste säsongen i Nybro 15/16, tankarna inför kommande säsong och om att han inte skulle vilja möta sig själv på isen.

Hej Kalle! Hur är läget med dig och hur har din sommar varit?

Det har varit en skön sommar, har hunnit vara utomlands och en del hemma i Vänersborg.

Hur har träningen med laget och Tisell varit hittills?

– Den har varit bra. Hård, vi har gjort fystester två dagar i rad nu, så man är lite mör i kroppen.

Du är ju nygammal här i Nybro, hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns faktiskt positivt. Jag pratade med föreningen i våras och det som lades fram kändes riktigt bra. Vi har fått ihop ett bra lag och Tisell är rätt grabb att leda skutan. Jag har inte haft honom som tränare tidigare, men har hört mycket positivt om honom.

De senaste säsongerna i Tyringe och HC Dalen har poängen börjat trilla in för din del. Hur ser du på din utveckling sedan säsongen 15/16 i Nybro? Det har hänt en del!

– Ja precis, det har hänt saker för mig både på och utanför isen, rent socialt och det går hand i hand. Jag har mognat som person och har lärt mig att fokusera på rätt saker. Det gäller att samla energi på eftermiddagarna efter jobbet för att få ut det bästa till träning och match. Sedan måste man bara koppla av ibland också och ta det lugnt, för att samla energi, för att få ut det bästa.

Beskriv dig själv som spelare och vilken roll du helst vill ha i laget?

– Jag vill spela så mycket som möjligt, oavsett om vi spelar boxplay, powerplay eller fem mot fem. Jag vill vara på isen, då känns det som bäst. Annars är jag väl en energisk spelare som vill vara med i alla situationer, det ska vara jobbigt att möta mig. Sedan har jag väl en stor käft, haha.

Nybrofansen är glada för att ha dig på ”rätt” sida denna säsongen, vad är din kommentar till det?

– Jag kan förstå att de känner så. Hade jag mött mig själv så hade jag hatat mig själv. Jag skulle inte vilja möta mig själv på isen. När jag själv tittar på hockey och ser andra spelare som är som jag, så stör jag ju mig på dem.

Hur blir det så för din del, är det en roll som du går in i när du kommer ut på isen?

– Det blir så när man vill vinna. jag vill vinna så mycket och då blir det lätt så, att man går in i den där rollen. Så fort jag går av isen är jag ju en annan kille, det är ju stor skillnad.

Nu väntas snart ispremiär, vad är dina tankar och känslor inför den?

– Vi smygstartar ju lite idag om isen är klar. Sedan är det en del nya grejer, nya skydd, skridskor och annat material som ska köras in.

– Du var ju med i Nybros senaste träningsmatch mot Oskarshamn 2015, du gjorde mål i matchen och Nybro vann.

Vad är dina tankar kring att återigen möta numera SHL-klubben Oskarshamn i den första träningsmatchen?

– Det blir skitspännande, jag har ju 100 % vinststatistik mot IKO, så det är bara att fortsätta på det spåret. Även om det är försäsong så kommer det att bli en värdemätare för att se vart man står och hur man står sig. Det kommer bli en kul match att kicka igång säsongen med, med publik både från Nybro och Oskarshamn.

Hälsning till fansen inför kommande säsong?

– I år blir det 100 procent i alla fall! Jag kommer köra hårt.

Tack för pratstunden och lycka till kommande säsong!

-Tack!

Text: Liselott Söderlund