Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Inför Vimmerby med Andreas Holfelt

Inför Vimmerby med Andreas Holfelt

Publicerat

Snart är det så äntligen dags för säsongspremiär i nybildade Hockeyettan. På lördag den 20/9 spelas den första omgången i Hockeyettan Södra hemma mot Varberg. Men först väntar ett sista genrep borta mot Vimmerby.

Det har avverkats sex av sju försäsongsmatcher för Nybros del med ett klart godkänt facit. Fyra segrar har det blivit och man kommer till spel med tre raka segrar i ryggen. Träningsmatch till trots så anser tränare Andreas Holfelt att det är minst lika viktigt att vinna som att spelet ser bra ut.
– Vi vill gärna fortsätta med det stabila spel som jag ändå tycker att vi har visat upp, men det är även viktigt att vi hittar vägar att vinna på. Att även om vi har en dålig dag ändå känner att vi har en chans att vinna matcherna. Därför vore det skönt att kunna avsluta med en seger för att få in en bra självkänsla inför premiären på lördag.

Troy Davenport stod sin första, hela match senast mot Olofström. Hur är statusen på honom?
– Han har kunnat träna på fullt ut ett tag och han gjorde en bra match sist. Sebastian har också spelat stabilt i de övriga matcherna och det känns bra att vi har två målvakter i god form. Sebastian kommer att stå mot Vimmerby imorgon.
Några andra skador eller bortfall?
– Viktor Bolin är borta sedan tidigare. Vi hoppas att han kan börja träna på i veckan. Viktor Jonsson är avstängd till vidare i väntan på dom efter incidenten senast mot Olofström, avslutar Andreas Holfelt.

OSCAR PETTERSSON

Nybros träningsmatcher:

Nybro Vikings – Vimmerby Hockey 3-7
Nybro Vikings – Fredrikshamn 3-0
Nybro Vikings – Västerviks IK 0-3
Västerviks IK – Nybro Vikings 0-2
Nybro Vikings – Mörrums Gois IK 4-2
Olofströms IK – Nybro Vikings 3-6