Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Inför Tingsryd – Nybro

Inför Tingsryd – Nybro

Publicerat

HockeyEttan Södra – Omgång 7

Tingsryds AIF – Nybro

Arena: Nelson Garden Arena
Matchstart: 16:00

Direktsändning: https://tingsrydsaif.solidtango.com

taif-logga

Det är äntligen dags för säsongens första derby mot Tingsryd! Förra säsongen möttes lagen vid två tillfällen och vi kan med glädje minnas premiärmatchen borta mot just Tingsryd när Johan Persson satte 2-1 när matchklockan visade 19.52 i den tredje perioden. Tingsryd vann sedan returmötet i Victoriahallen med 5-2.  Nybro har inlett årets säsong på ett strålande vis men man kommer från en bortaförlust 0-3 mot Kristianstad i onsdags och tappade i och med förlusten förstaplatsen i serien. Tingsryd har och andra sidan ångat på ordentligt och har, bortsett från förlusten i premiären mot Pantern, vunnit alla sina fem matcher hittills. Upplagt för en riktig batalj med andra ord.

Läget i truppen: Pelle Karlsson saknas fortfarande pga skada. Dock är Kristian Frisk tillbaka efter sin sjukdom vilket innebär att Nybro nu har en nästintill full trupp och man kommer spela med fyra kedjor och ha sju backar ombytta. Troy Davenport fortsätter vakta målet.

Nybros senaste matcher:
Kristianstad – Nybro 3-0
Helsingborg – Nybro 2-4
Dalen – Nybro 1-2
Nybro – Olofström 4-3
Kallinge/Ronneby – Nybro 5-4 (efter förlängning)

Tingsryds senaste matcher:
Helsingborg – Tingsryd 2-7
Tingsryd – Dalen 7-2
Olofström – Tingsryd 0-6
Tingsryd – Kallinge-Ronneby 3-2
Varberg – Tingsryd 2-3 (efter förlängning)

Nybros huvudtränare Andreas Holfelt säger så här inför morgondagens derby:
– Det ska bli fantastiskt kul. Det är alltid något speciellt med att spela ett derby inför mycket folk och med mycket känslor inblandat. Sedan möter vi ett väldigt bra lag så det gäller för oss att försöka hålla oss kalla och inte släppa in de för mycket. Om man ser till vad vi behöver förbättra så är det främst att minimera våra misstag i egen zon där vi överlag har varit bra men där vi ställer till det för oss lite för ofta. Sen strävar vi fortfarande efter att göra en bra matchprestation sett över 60 min. Det har funnits tillfällen i samtliga matcher vi har spelat hittills där vi dippat och fallit tillbaka. Men vi har en väldigt bra kemi i gruppen och jag tror stenhårt på att vi kan vinna i morgon.

Övriga matcher HockeyEttan Södra omgång 7:
Halmstad – Olofström
Troja/Ljungby – Dalen
Mörrums – Helsingborg
Varberg – Kristianstads
Pantern – Kallinge-Ronneby

OSCAR PETTERSSON