Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

  • @NybroVikings RT @VikingSupport: Säsongens Viking 17/18 är utsedd! Det blev Robin Wengdahl som fick ta emot priset! En intervju med Robin finns att läsa…
Inför Skövde IK – Tre spelare in på lån

Inför Skövde IK – Tre spelare in på lån

Publicerat

Nybro kommer senast från en imponerande seger på bortaplan mot Kumla HC med en hel drös spelare på skade- och sjukdomslistan. Inför matchen mot Skövde IK lånar Nybro in William Romfors, Isac Brännström och Ian Örnskog från HV71 J20.


Datum: Onsdag den 11 januari
Tid: 19.00
Arena: Liljas Arena
Biljetter: tickster.com
Livesändning: vikings.solidtango.com

Läget i truppen: Viktor Jonsson och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Det är fortfarande mycket sjukdomar i truppen. Marcus Mellström och Lukas Hansson har också blivit sjuka medans Erik Näslund, Andreas Anarp och Robin Wengdahl är tillbaka i spel. Melker Bergman, Alexander Filipov och Gustav Carlgren från vårt J20 spelade senast och kommer vara med igen. Från HV71 J20 lånas William Romfors, Isac Brännström och Ian Örnskog in. Viktor Östlund kommer att vakta Nybrokassen.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Kim Tallberg, 5 poäng (2 mål och 3 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Skövde IK:
Oskar Back, 4 poäng (3 mål och 1 assist) och Carl-Johan Sjögren, 4 poäng (1 mål och 3 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Efter en kaosartad helg med influensa som sprider sig i laget så är det dags för ny match. Vi tog hem tre poäng mot Kumla HC trots endast elva ordinarie utespelare tillgängliga och tre juniorer som gjorde ett bra jobb. Vi fick förändra vårt sätt att spela och det var kul att se hur vi genomförde matchplanen. Det var riktigt heroiskt kämpande och en stor smarthet från vår sida. Läget i vår trupp ser inte mycket bättre ut men de tre juniorerna som var med senast kommer vara med även denna match. Vi kommer även att låna in en kedja från HV71 J20 vilket vi är mycket tacksamma för. Detta betyder att vi kan gasa på som vi vill göra. Vi går för tre poäng!

Motståndarkollen:
Skövde IK ligger efter fem spelade omgångar på en sjunde plats i tabellen med sex inspelade poäng. Laget har gjort 6 mål framåt och släppt in 19 mål bakåt. Skövde har hittills presterat ungefär vad som förväntades inför Allettan. Laget är med och slåss om placeringarna till att komma bland de åtta första i serien som sedan får spela playoff. Laget vann senaste matchen med 2-1 på hemmaplan mot Mariestad BoIS efter ett sent ledningsmål. Laget tränas av den rutinerade Tomas Kempe som återigen är tillbaka i Skövdebåset. Spelartruppen innehåller många intressanta spelare. Vi hittar bland annat forwarden och lagkaptenen Adam Rundqvist och den pålitlige poänggöraren Carl-Johan Sjögren.