Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

  • @NybroVikings RT @VikingSupport: Säsongens Viking 17/18 är utsedd! Det blev Robin Wengdahl som fick ta emot priset! En intervju med Robin finns att läsa…
Inför Skövde IK – Nybro

Inför Skövde IK – Nybro

Publicerat

Nybro tog i senaste matchen en efterlängtad seger på hemmaplan i Liljas Arena mot Kumla HC. På onsdagen reser laget till Billingehov för en tuff bortamatch mot Skövde IK.


Datum: Onsdag den 15 februari
Tid: 19.00
Arena: Billingehov
Livesändning: skovdeik.solidtango.com
Supporterbuss: vikingsupport.se

Läget i truppen: Viktor Jonsson och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Pelle Karlsson, Linus Olsson, Rasmus Forslund och Fabian Ilestedt missar matchen.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Sebastian Borg, 9 poäng (3 mål och 6 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Skövde IK:
Carl-Johan Sjögren, 14 poäng (5 mål och 9 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Vi tog en skön seger senast mot Kumla HC trots lite knackigt spel. På onsdagskvällen så är det dags för en ny match som är viktig då Skövde ligger i samma region i serien. Det gäller för oss att hitta rätt i våra värderingar när vi ska forechecka eller backa hem och styra istället. Vi har haft sekvenser i de senaste matcherna där vi blir väldigt långa i försvarsspelet. Vi måste hitta rätt i starten på försvarspelet så att vi blir mer kompakta. Det är nyckeln för oss.

Motståndarkollen:
Skövde IK ligger efter fjorton spelade omgångar på en sjunde plats i tabellen med nitton inspelade poäng. Laget har gjort 32 mål framåt och släppt in 46 mål bakåt. Skövde är ett av lagen i mitten av tabellen som tävlar om så bra placering som möjligt inför kommande play off där lag 4-6 har fördel av hemmaplan i en eventuell tredje match i play off 1. Laget kommer senast från en förlust på bortaplan med 1-0 mot Mariestad BoIS. Laget tränas av den rutinerade tränaren Tomas Kempe. I spelartruppen finns bland annat Carl-Johan Sjögren, Oskar Back och Adam Rundqvist som sticker ut.