Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Playoff 2: Nybro – Kristianstads IK

Inför Playoff 2: Nybro – Kristianstads IK

Publicerat

Nybro har tagit sig vidare till Playoff 2 genom att slå ut Kalix HC i Playoff 1. I Playoff 2 väntar en bäst av tre-serie mot Kristianstads IK. Första matchen spelas i Liljas Arena under torsdagskvällen!


Datum: Torsdag den 9 mars
Tid: 19.00
Arena: Liljas Arena
Biljetter: tickster.com
Livesändning: vikings.solidtango.com

Läget i truppen: Viktor Jonsson, Oskar Sehlstedt och Victor Bohman är långtidsskadade. Patrik Fransson är sjuk och missar matchen. I övrigt är alla spelare tillgängliga. Viktor Östlund kommer att vakta kassen.

Poängbästa spelare i Playoff för Nybro Vikings IF:
Kim Runermark, 5 poäng (3 mål och 2 assist)
Poängbästa spelare i Playoff för Kristianstads IK:

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Det är dags för en ny runda och det är ett riktigt tufft motstånd på andra sidan i form av Kristianstad. Vi har spelat mot varandra fyra gånger under säsongen och varit nära att slå dem men vi har inte lyckats. Därför känns det inspirerande att få en ny chans att nypa till dem. Vi har inget att förlora och vi är redo för en riktig kamp. Vi vill inte att ta sommarlov ännu utan vi vill förlänga säsongen ytterligare. Det är upplagt för hockeyfest så jag hoppas vi ses i Liljas Arena!

Motståndarkollen:
Kristianstads IK och Nybro är två lag som känner varandra väl. De har mött varandra fyra gånger hittills under säsongen, i den Södra Hockeyettan vann Kristianstad båda mötena efter ordinarie tid. I Allettan Södra vann Kristianstad också båda mötena men först efter förlängning. Kristianstad har slutat på andraplatsen i både grundserien och Allettan. I Allettan gjorde laget 78 mål framåt och släppte in 35 mål bakåt. Kristianstads senaste match var sista omgången i Allettan och då vann de med 4-5 på bortaplan mot Skövde IK. Laget tränas av den rutinerade Mats Lusth som gör sin första säsong i föreningen. I spelartruppen finns det många spelare som håller hög klass i Hockeyettan. De som framförallt sticker ut är målvakten Joel Gistedt, backen Joel Persson och forwarden tillika lagkaptenen Fredrik Hansson.