Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Playoff 2: Kristianstads IK – Nybro

Inför Playoff 2: Kristianstads IK – Nybro

Publicerat

Ny match, nya möjligheter. Det är vad som väntar Nybro i lördagens bortamatch mot Kristianstad. Det är vinna eller försvinna efter torsdagens sura förlust med 0-1 som gör att Kristianstad har 1-0 i matcher. Dags för revansch!


Datum: Lördag den 11 mars
Tid: 16.00
Arena: Kristianstads Ishall
Livesändning: kristianstadik.solidtango.com
Supporterbuss: vikingsupport.se

Läget i truppen: Viktor Jonsson, Victor Bohman och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Patrik Fransson och Magnus Nilsen som var sjuka i senaste matchen är tillbaka. Laget tas ut efter lördagens värmning.

Poängbästa spelare i Playoff för Nybro Vikings IF:
Kim Runermark, 5 poäng (3 mål och 2 assist)
Poängbästa spelare i Playoff för Kristianstads IK:
Daniel Andersson, 1 poäng (1 mål och 0 assist), Fredrik Hansson, 1 poäng (0 mål och 1 assist) och Fredrik Hetta, 1 poäng (0 mål och 1 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Efter en bra match senast, framför allt defensivt, så ska vi ner till Kristianstad och fortsätta på det spåret. Vi måste bli tuffare och mer desperata från anfallsblå och framåt. Man vinner inga matcher om man inte gör mål framåt. Vi står med ryggen mot väggen och enda sättet att ta sig därifrån är att slå sig ut. Nu kör vi!

Motståndarkollen:
Kristianstads IK och Nybro är två lag som känner varandra väl. De har mött varandra fem gånger hittills under säsongen, i den Södra Hockeyettan vann Kristianstad båda mötena efter ordinarie tid. I Allettan Södra vann Kristianstad också båda mötena men först efter förlängning och rond ett i Playoff 2 vanns av Kristianstad med uddamålet. Kristianstad har slutat på andraplatsen i både grundserien och Allettan. I Allettan gjorde laget 78 mål framåt och släppte in 35 mål bakåt. Laget tränas av rutinerade Mats Lusth som gör sin första säsong i föreningen. I spelartruppen finns det många spelare som håller hög klass i Hockeyettan. De som framförallt sticker ut är målvakten Joel Gistedt, backen Joel Persson och forwarden tillika lagkaptenen Fredrik Hansson.