Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Playoff 1: Nybro – Kalix HC – Match 2:3

Inför Playoff 1: Nybro – Kalix HC – Match 2:3

Publicerat

Nybro möter Kalix HC i Playoff 1. Det är bäst av tre som gäller och Nybro tog hem den första ronden som spelades i Kalix. Under lördagseftermiddagen är det returmöte i Liljas Arena och Nybro kan bli klara för Playoff 2!


Datum: Lördag den 4 mars
Tid: 16.00
Arena: Liljas Arena
Biljetter: tickster.com
Livesändning: vikings.solidtango.com

Läget i truppen: Viktor Jonsson, Oskar Sehlstedt och Victor Bohman är långtidsskadade. Pelle Karlsson och Rasmus Forslund är ej tillgängliga.

Poängbästa spelare i Playoff för Nybro Vikings IF:
1 poäng – Marcus Mellström, Kim Runermark, Jesper Bärgård, Erik Näslund, Robin Wengdahl och Viktor Bolin
Poängbästa spelare i Playoff för Kalix HC:
1 poäng – Sebastian Hansson och Julian Edström

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Vi gjorde inte vår bästa match spelmässigt i torsdags men kampen tog vi till hundra procent, ibland var det för mycket hjärta och för lite tanke i vissa situationer. Men nu är vi inne i Playoff-spelet och fick en skön seger med oss hem på bussen. Till lördagens match gäller det att höja den spelmässiga nivån och spela mer kontrollerat. Vi hoppas på ett riktigt stort stöd. Häng på våra hjältar i Viking Support!

Motståndarkollen:
Kalix HC började säsongen med spel i den Norra Hockeyettan där laget tog den femte och sista platsen till Allettan. I Allettan Norra slutade laget på den åttonde platsen vilket gör att laget kliver in i Playoff 1. I Allettan gjorde laget 43 mål framåt och släppte in 54 mål bakåt. Kalix avslutade Allettan med en förlust på hemmaplan mot IF Sundsvall Hockey med 2-3 på straffar. Laget tränas av Petter Kristoffersson och Niklas Dahl där Petter gör sin åttonde säsong som tränare i föreningen medan Niklas är ny för säsongen. I spelartruppen finns det många spelare som har sitt ursprung från norra Sverige. De som sticker ut i laget är målvakten Christoffer Rifalk som visar upp mycket fin statistik, backen Johan Pettersson som har en del Allsvenska säsonger i bagaget och som även leder lagets interna poängliga totalt under säsongen tillsammans med forwarden Christian Nyman.