Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Playoff 1: Kalix HC – Nybro

Inför Playoff 1: Kalix HC – Nybro

Publicerat

Äntligen är vi här igen! Nybro Vikings spelar i Playoff mot Kvalserien till Hockeyallsvenskan med start under torsdagskvällen då vi spelar mot Kalix HC på bortaplan med returmöte på hemmaplan i Liljas Arena på lördag den 4 mars och en eventuell tredje och avgörande match på söndag den 5 mars, även den i Liljas Arena.


Datum: Torsdag den 2 mars
Tid: 19.00
Arena: PART Arena
Livesändning: khctv.solidtango.com

Läget i truppen: Viktor Jonsson, Victor Bohman och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Pelle Karlsson och Rasmus Forslund missar matchen på grund av skador.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Sebastian Borg, 10 poäng (3 mål och 7 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Kalix HC:
Johan Pettersson, 15 poäng (8 mål och 7 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Äntligen dags för Playoff! Vi har haft detta som mål och nu är det dags att dra igång. Vi har åkt buss till Örnsköldsvik under onsdagen och har en värmning i Fjällräven Center under torsdagsmorgonen innan vi fortsätter till Kalix. Det ska bli spännande att möta ett helt nytt lag som vi dock har skapat oss en bra bild av. För oss handlar det om att dra igång med bra fart då det är vår styrka. Vi hoppas att det blir en fysisk och fartfylld match. Vi laddar stenhårt för att ta hem första matchen!

Motståndarkollen:
Kalix HC började säsongen med spel i den Norra Hockeyettan där laget tog den femte och sista platsen till Allettan. I Allettan Norra slutade laget på den åttonde platsen vilket gör att laget kliver in i Playoff 1. I Allettan gjorde laget 43 mål framåt och släppte in 54 mål bakåt. Kalix avslutade Allettan med en förlust på hemmaplan mot IF Sundsvall Hockey med 2-3 på straffar. Laget tränas av Petter Kristoffersson och Niklas Dahl där Petter gör sin åttonde säsong som tränare i föreningen medan Niklas är ny för säsongen. I spelartruppen finns det många spelare som har sitt ursprung från norra Sverige. De som sticker ut i laget är målvakten Christoffer Rifalk som visar upp mycket fin statistik, backen Johan Pettersson som har en del Allsvenska säsonger i bagaget och som även leder lagets interna poängliga totalt under säsongen tillsammans med forwarden Christian Nyman.