Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Inför Nybro – Troja/Ljungby

Inför Nybro – Troja/Ljungby

Publicerat

HockeyEttan Södra Omgång 21 – Onsdag 3/12

Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Arena: Victoriahallen
Matchstart: 19:00
Huvuddomare: Morgan Claesson
Biljettförsäljning: biljett.nybrovikings.com
Direktsändning: vikings.solidtango.com

Endast två matcher återstår av grundserien och för Nybros del gäller det att ta minst en poäng för att säkra femteplatsen i serien. En femteplats som ger maximalt antal bonuspoäng som man har med sig in i fortsättningsserien. Laget har en uppåtgående formkurva  och har inför mötet med Troja tre raka vinster, två av dessa mot topplagen Pantern och Tingsryd. Dock drabbades man i dagarna av ett tungt avbräck då man tappade sin bäste poänggörare de två senaste säsongerna, Rickard Palmberg, till Södertälje. Motståndarna Troja/Ljungby, som blev degraderade från Hockeyallsvenskan förra säsongen, är som förväntat klart för spel i Allettan. Troja fogar över en starkt lag där flertalet spelare har SHL-matcher på kontot.

troja-logga

Läget i truppen: Viktor Bolin och Andreas Anarp är borta pga sjukdom och spelar troligtvis inte. Sebastian Andersson kommer att vakta målet.

Inför matchen med Nybros huvudtränare Andreas Holfelt.

Två matcher återstår av grundserien och det behövs en poäng för att säkra femteplatsen. Känns det som att ni kommer att klara av det?
– Ja förhoppningsvis. Vi har i allafall ett bra utgångsläge för att fixa det. Vi är inne i en bra trend nu och jag tycker att vi har kommit tillbaka från den lilla svackan vi var inne i för ett par matcher sedan och stått för bra insatser i våra senaste fyra matcher. Men det gäller att vara på tårna och inte slappna av.

Rickard Palmberg blev i dagarna klar för Södertälje. Hur ser du på att ni tappar honom?
– Det är givetvis jättetråkigt. Rickard är en kanonkille och en fantastiskt skicklig spelare som har tillfört spets till laget. Samtidigt visste vi om att detta kunde hända när vi skrev kontraktet inför säsongen. Med tanke på hur han har presterat så var det ingen överraskning. Men man får inte glömma bort att han var en del i laget. Vi känner oss inte beroende av en ensam spelare även om Rickard är en sån spelare som kan göra bra saker på egen hand. Det finns spelare som har kapacitet att göra detsamma.

Vad ska ni göra för att besegra Troja?
– Jag vill att vi spinner vidare på det fina spel som vi har haft nu och att vi fortsätter jobba på samma sätt som innan. Senast vi mötte Troja borta så vann de några individuellt skickliga prestationer och det är en väldigt skickligt lag. Dock tycker jag att vi skapade så pass bra med chanser då att vi likaväl hade kunnat vinna den matchen. Så det finns revansch att utkräva.

Nybros senaste matcher:
Nybro – Pantern 4-2
Mörrum – Nybro 1-5
Nybro – Tingsryd 5-3
Nybro – Kristianstad 2-4
Nybro – Helsingborg 3-5

Troja/Ljungbys senaste matcher:
Mörrum – Troja/Ljungby 2-4
Troja/Ljungby – Helsingborg 2-3 (efter straffar)
Dalen – Troja/Ljungby 2-3
Troja/Ljungby – Olofström 5-0
KRIF – Troja/Ljungby 3-4

Bäste poänggörare Nybro: Martin Olsson 22 p (5 mål, 17 assists)
Bäste poänggörare Troja/Ljungby: Oskar Norlöv 29 p (6 mål, 23 assists)

Övriga matcher HockeyEttan Södra omgång 21:
Tingsryd – Mörrum
Kristianstad – KRIF
Olofström – Varberg
Dalen – Pantern
Helsingborg – Halmstad

OSCAR PETTERSSON