Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Inför Nybro – Mörrum

Inför Nybro – Mörrum

Publicerat

HockeyEttan Södra – Omgång 8

Nybro Vikings IF – Mörrums GoIS IK

Arena: Victoriahallen
Matchstart: 19:00
Huvuddomare: Morgan Claesson
Direktsändning: vikings.solidtango.com

mörrum-logga

Nybro har varit iväg på en ordentlig bortaturné där de fyra senaste matcherna spelats på bortaplan. Senast mötte man Tingsryd där det blev en snöplig förlust med 1-0 trots stor press i slutet av matchen. Dock har man inlett serien starkt och laget ligger på en femteplats i tabellen. Mörrum, som gick till Allettan förra säsongen, har haft en desto tyngre inledning. Laget har sex raka matcher utan seger, flertalet spelare på skadelistan och i dagarna sade man upp kontraktet med den tilltänkte spetsspelaren Andrei Rychagov. Mörrum delar jumboplatsen i serien tillsammans med Olofström och man har endast fyra inspelade poäng på sju matcher.

Läget i truppen: Pelle Karlsson och Robin Larsson är båda frånvarande pga skada. Nybro kommer annars ställa upp med samma lag som i senaste matchen mot Tingsryd och kommer gå runt på fyra kedjor och sju backar. Troy Davenport fortsätter vakta målet.

Inför matchen med Nybros back Erik Lindström:
Vad har du att säga om senaste matchen mot Tingsryd?
– Jag tycker att vi gör kanske vår bästa match hittills defensivt. Vi gjorde få misstag och det är en förutsättning för att ha chansen att vinna mot alla lag i den här serien. Vi höll en jämn nivå vilket vi haft en del problem med tidigare. Det var ett högt tempo matchen igenom men jag tycker att vi visar att vi har kapaciteten att hantera det. Vi var värda minst en poäng men vi lyckades tyvärr inte få in pucken.

Hur går tankarna inför matchen mot Mörrum?
– Det ska bli riktigt skönt att få spela match hemma i Victoriahallen igen. Förhoppningsvis kan vi ta med oss tempot från matchen mot Tingsryd och att vi samtidigt fortsätter att vara fokuserade på uppgiften och minimera våra misstag. Får vi dessa delar att fungera har vi stor chans att vinna.

Nybros senaste matcher:
Tingsryd – Nybro 1-0
Kristianstad – Nybro 3-0
Helsingborg – Nybro 2-4
Dalen – Nybro 1-2
Nybro – Olofström 4-3

Mörrums senaste matcher:
Mörrum – Helsingborg 1-3
Dalen – Mörrum 4-3
Mörrum – Olofström 2-5
Kallinge-Ronneby – Mörrum 5-1
Mörrum – Varberg 2-3 (efter förlängning)

Bäste poänggörare Nybro: Rickard Palmberg 9 p (6 mål, 3 ass)
Bäste poänggörare Mörrum: Victor Wahlqvist 4 p (2 mål, 2 ass)

Nybros huvudtränare Andreas Holfelt inför matchen mot Mörrum:
– Det ska bli kul att spela hemmamatch igen nu efter fyra bortamatcher. Vi jobbar fortfarande med att komma upp en nivå i vårt spel och kunna prestera under 60 min. Jag tycker att vi kom ett steg på vägen senast så mot Mörrum gäller det att vi är med från start och tar tag i taktpinnen. Jag hoppas att det kommer mycket folk till hallen och stöttar grabbarna. Det har de förtjänat.

Övriga matcher HockeyEttan Södra omgång 8:
Helsingborg – Troja/Ljungby
Dalen – Halmstad
Olofström – Pantern
Kallinge-Ronneby – Varberg
Kristianstad – Tingsryd

OSCAR PETTERSSON