Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Nybro – Mariestad BoIS

Inför Nybro – Mariestad BoIS

Publicerat

Nybro gjorde en bra match senast på bortaplan mot Kristianstads IK och tog en poäng med sig hem. På onsdagskvällen är det en viktig match mot Mariestad BoIS som gästar Liljas Arena för en klassisk sexpoängsmatch.


Datum: Onsdag den 8 februari
Tid: 19.00
Arena: Liljas Arena
Biljetter: tickster.com
Livesändning: vikings.solidtango.com

Läget i truppen: Viktor Jonsson och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Pelle Karlsson, Linus Olsson, Fabian Ilestedt och Victor Bohman missar matchen. Glädjande är att Jesper Bärgård är tillbaka i spel. Viktor Östlund vaktar målet.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Kim Tallberg, 9 poäng (3 mål och 6 assist) och Sebastian Borg, 9 poäng (3 mål och 6 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Mariestad BoIS:
Douglas Lögdal, 15 poäng (6 mål och 9 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Efter två mindre bra prestationer så studsade vi tillbaka mot Kristianstad i den senaste matchen och det var en poäng med mersmak som vi tog med oss hem. Vi gjorde en bra match i stora delar och det gäller att ta med det in i dagens match. Vi var aggressivare framför mål och spelade med bra värderingar och gav varandra alternativ för ett bra pucktempo. Vi vill fortsätta på den vägen och samtidigt kan vi bli ännu starkare framför båda målen. Det är där det avgörs nu när det är tighta matcher hela tiden.

Motståndarkollen:
Mariestad BoIS ligger efter tolv spelade omgångar på en tredje plats med tjugo inspelade poäng. Laget har gjort 35 mål framåt och släppt in 31 mål bakåt. Mariestad har gjort det bra i Allettan hittills och det är en klassisk sexpoängsmatch mot Nybro då de ligger tre poäng före i tabellen. Laget vann senaste matchen med imponerande 3-0 på hemmaplan mot IF Troja/Ljungby. Laget tränas av Karl Helmersson som är inne på sin tredje säsong som huvudtränare i föreningen. I spelartruppen hittar vi den duktige målvakten Arvid Ljung som har gjort det mycket bra i Allettan och även forwarden Douglas Lögdal som leder lagets interna poängliga.