Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Kumla HC – Nybro

Inför Kumla HC – Nybro

Publicerat

Nybro startade Allettan på bästa sätt med två segrar. De senaste två matcherna har dock slutat med förlust varav en i förlängning. Under söndagen ställs Nybro mot Kumla HC på bortaplan och då hoppas vi att laget hittar vinnarspåret igen.


Datum: Söndag den 8 januari
Tid: 16.00
Arena: ICA Maxi Arena
Livesändning: kumlahc.solidtango.com
Supporterbuss: vikingsupport.se

Läget i truppen: Viktor Jonsson och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Det råder sjukdom i truppen och laget tas ut under matchdagen. Positivt är dock att Kim Tallberg är tillbaka och troligtvis även Pelle Karlsson.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Kim Tallberg, 4 poäng (1 mål och 3 assist) och Erik Näslund, 4 poäng (3 mål och 1 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Kumla HC:
Alexander Kovalonok, 4 poäng (0 mål och 4 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Dags för ny match och det kommer bli tufft igen. Kumla tog poäng borta mot Kristianstad i den senaste omgången vilket betyder att det kommer bli en tuff nöt för oss att knäcka. Tyvärr har vi fått in någon form av influensa i laget vilket också märktes mot Mariestad då vi fick gå lite kort med folk och några av dem som var med i den matchen har insjuknat. Vi går alltid för tre poäng.

Motståndarkollen:
Kumla HC spelade i den västra grundserien och knep den femte och sista platsen till Allettan. Med fyra omgångar spelade i Allettan ligger laget på en tionde plats med två inspelade poäng. Laget har gjort 6 mål framåt och släppt in 13 mål bakåt. Kumla HC är ett lag som spelar i Allettan för andra året i följd. Laget tränas av rutinerade Gunnar Leidborg som gör sin andra säsong i Kumla. I spelartruppen finns det några namn som sticker ut, det är målvakten och den egna produkten Tim Harrysson som kan visa upp fin statistik. På backsidan finns Jesper Alasaari som man hämtat in från Kristianstads IK under säsongen och som även spelade för Tingsryds AIF föregående säsong. På forwardssidan känner vi igen den förre Nybrospelaren Alexander Kovalonok som är lagets bästa poängplockare hittills under säsongen.