Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Kristianstads IK – Nybro

Inför Kristianstads IK – Nybro

Publicerat

Nybro har efter förra veckans uppehåll två förluster i följd. På lördagseftermiddagen möter Nybro en av de stora favoriterna i serien, nämligen Kristianstads IK.


Datum: Lördag den 4 februari
Tid: 16.00
Arena: Kristianstad Ishall
Livesändning: kristianstadik.solidtango.com
Supporterbuss: vikingsupport.se

Läget i truppen: Viktor Jonsson och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Pelle Karlsson, Linus Olsson, Jesper Bärgård och Fabian Ilestedt missar matchen.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Kim Tallberg, 7 poäng (2 mål och 5 assist) och Erik Lindström, 7 poäng (1 mål och 6 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Kristianstads IK:
Fredrik Hansson, 18 poäng (5 mål och 13 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Efter två tunga matcher står Kristianstad på programmet. För oss är det en bra match då vi inte har något att förlora. Vi har tittat på många sekvenser från senaste matchen och vissa saker blir väldigt tydliga. Det gäller att ge sig in i områden där det är obekvämt att vara. Vi har varit för bekväma framför båda målen de senaste matcherna och det håller inte den här tiden på säsongen när det är tighta matcher. Hockey är en fysisk sport där man kanske måste offra en hörntand för att vinna. Vi går för tre poäng.

Motståndarkollen:
Kristianstads IK ligger efter elva spelade omgångar på en andra plats i tabellen med tjugosex inspelade poäng. Laget har gjort 48 mål framåt och släppt in 18 mål bakåt. Kristianstad är tillsammans med IF Troja/Ljungby den stora favoriten i Allettan Södra. Laget lever upp till förväntningarna och har tillsammans med Troja/Ljungby ryckt ifrån i tabellen. Laget kommer senast från en vinst på hemmaplan med 6-2 mot Mariestad BoIS. Laget tränas av den rutinerade Mats Lusth som gör sin första säsong i föreningen. I spelartruppen finns det många spelare som håller hög klass i Hockeyettan, bland annat backen Joel Persson och forwarden tillika lagkaptenen Fredrik Hansson.