Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

  • @NybroVikings RT @VikingSupport: Säsongens Viking 17/18 är utsedd! Det blev Robin Wengdahl som fick ta emot priset! En intervju med Robin finns att läsa…
Inför Kristianstads IK – Ny spelare in på lån

Inför Kristianstads IK – Ny spelare in på lån

Publicerat

Nybro har startat Allettan på bästa möjliga sätt med två raka segrar. Detsamma gäller för Kristianstads IK som gästar Liljas Arena på onsdagskvällen i ett tidigt toppmöte. I kommande tre matcher kommer också Fredrik Asplund att spela med Nybro Vikings.


Datum: Onsdag den 4 januari
Tid: 19.00
Arena: Liljas Arena
Biljetter: tickster.com
Livesändning: vikings.solidtango.com

Läget i truppen: Viktor Jonsson och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Martin Olsson, Victor Bohman och Rasmus Djerf missar matchen. Fabian Ilestedt är tveksam till spel, däremot är Fabian Axelsson och Lukas Hansson tillbaka. Viktor Östlund vaktar Nybrokassen. Fredrik Asplund kommer in på lån.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Erik Näslund, 3 poäng (2 mål och 1 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Kristianstads IK:
Daniel Andersson, 4 poäng (2 mål och 2 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Efter en bra start på Allettan med vinst i premiären och en kanonmatch mot Kallinge/Ronneby IF senast i ryggen så startar vi en tuff vecka med en av seriefavoriterna. Det är en tuff utmaning men vi känner att om vi fortsätter som vi gjort de här två matcherna så har vi alltid chans att ta tre poäng. Vi vet vad som krävs och det gäller att plocka fram det!

Ny spelare in på lån
Fredrik Asplund kommer att spela med Nybro på lån i de tre kommande matcherna då det för tillfället finns en del skador och sjukdomar i truppen. Fredrik har Västerviks IK som moderklubb och det är där han främst har spelat under sin karriär. Förra säsongen spelade han i Kristianstad och nuvarande säsong har han spelat i Valdermarsviks IF i division 3.

– Vi hade kontakt med Fredrik redan i somras men han blev istället klar på ett tryout-kontrakt hos Västervik i Hockeyallsvenskan. Det känns som en mycket bra lösning eftersom vi har bra koll på Fredrik sedan tidigare, kommenterar Andreas Holfelt.

Motståndarkollen:
Det väntar toppmöte i Allettan Södra då både Kristianstads IK och Nybro startat serien på bästa sätt med två segrar vardera. Kristianstad har gjort 11 mål framåt och släppt in 1 mål bakåt. Kristianstad är en av de stora favoriterna i serien och satsar hårt mot högre höjder. Laget vann senaste matchen med 1-5 på bortaplan mot Mariestad BoIS. Laget tränas av den rutinerade Mats Lusth som gör sin första säsong i laget. Spelartruppen innehåller många namnkunniga spelare. Vi hittar bland annat målvakten Joel Gistedt som senaste säsongerna spelat i både Hockeyallsvenskan och SHL.