Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Inför Kristianstad med Andreas Holfelt

Inför Kristianstad med Andreas Holfelt

Publicerat

Nybro har haft ett tufft spelschema under inledningen av fortsättningsserien med tätt mellan matcherna. Snart väntar ett kortare uppehåll på en vecka men innan det ska laget ta sig an Kristianstad på bortaplan och har inför den med sig fyra segrar av fyra möjliga.
– Jag är nöjd med hur vi har uppträtt hittills, säger Andreas Holfelt.

 Ny vinst senast mot Halmstad och en kanonstart på serien. Vad har du att säga om er insats senast?
– Vi spelade ett relativt stabilt försvarsspel och tvingade Halmstad att ta avslut utifrån. Därtill var vi väldigt effektiva i den andra perioden och hade med oss en 4-0-ledning inför tredje. Där får de två snabba mål när vi drar på oss olyckliga utvisningar men jag tycker att vi hade ganska bra kontroll på de till slut.

Vad skulle du säga är skillnaden nu gentemot ert spel tidigare?
– Den stora förändringen enligt mitt tycke är att vi har hunnit träna mer på viktiga detaljer under uppehållet, samt att vi nu har något att spela för vilket gör att vi är mer taggade och noggrannare i vårt spel. Vi har höjt vår lägsta och högstanivå betydligt.

Idag väntar ett Kristianstad som missade Allettan med endast ett måls marginal och som vi inte har vunnit mot tidigare denna säsong. Vad ska ni göra för att lyckas bygga vidare på segersviten?
– Jag vill att vi spelar med samma aggressivitet som mot Halmstad. Vi skulle behöva vårda pucken aning bättre i anfallszon och att vi spelar med bra fart i vårt anfallsspel. Vi har lyckats med att hitta en trygghet i vårt defensiva spel och det ska vi fortsätta med och förhoppningsvis ska samtliga fyra kedjor fortsätta att bidra och producera. Alla i laget har en bra känsla och gott självförtroende, avslutar Andreas Holfelt.

OSCAR PETTERSSON 

Nybros tidigare möten med Kristianstad i grundserien:
8/12. Kristianstads IK – Nybro Vikings 4-3
17/11. Nybro Vikings – Kristianstads IK 3-5
13/10. Kristianstads IK – Nybro Vikings 5-2