Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför IF Troja/Ljungby – Nybro

Inför IF Troja/Ljungby – Nybro

Publicerat

Det är dags för den sista matchen i Allettan Södra och Nybro ställs mot redan klara seriesegraren IF Troja/Ljungby på bortaplan. Nybro kan avancera uppåt i tabellen men också tappa en placering nedåt, det avgörs under lördagseftermiddagen.


Datum: Lördag den 25 februari
Tid: 16.00
Arena: Ljungby Arena
Livesändning: troja-ljungy.solidtango.com
Supporterbuss: vikingsupport.se

Läget i truppen: Viktor Jonsson, Victor Bohman och Oskar Sehlstedt är långtidsskadade. Pelle Karlsson och Rasmus Forslund missar matchen på grund av skador. Erik Näslund är tillbaka i spel och eventuellt även Fabian Ilestedt.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Sebastian Borg, 10 poäng (3 mål och 7 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för IF Troja/Ljungby:
Mattias Åkesson, 22 poäng (8 mål och 14 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Dags för sista matchen i Allettan innan Playoff drar igång och vi vill fortsätta det positiva vi tog med oss senast mot Vimmerby. I den sista perioden senast spelade vi som vi ska och malde ner dem. Det finns bättre placering att slåss om även om vi är beroende av andra resultat och samtidigt har vi en sjätteplats att försvara så vi har mycket att spela om. Sen vill vi också ha med en bra prestation i ryggen inför Playoff.

Motståndarkollen:
IF Troja/Ljungby ligger efter sjutton spelade omgångar på första plats i tabellen med fyrtiofyra inspelade poäng. Laget har gjort 77 mål framåt och släppt in 27 mål bakåt. Suveränen Troja/Ljungby säkrade seriesegern i Allettan Södra i den senaste omgången då man vann toppmötet på bortaplan mot Kristianstads IK med 1-3 och är därmed klara för Hockeyettan Finalen. Laget tränas av Pelle Svensson som gör sin tredje säsong i föreningen. I spelartruppen finns det många väldigt duktiga spelare, bland annat backarna Alexander Edström och Jonatan Nielsen. Även forwarden tillika den egna produkten Mattias Åkesson. I laget spelar också de tidigare Nybrospelarna Rasmus Johansson, Jesper Eriksen och Sebastian Benker.