Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

116159 kr

150000 kr

Inför Helsingborg med Andreas Holfelt

Inför Helsingborg med Andreas Holfelt

Publicerat

Ny bortamatch står på schemat för Nybro när man på fredag ska möta Helsingborg i den femte omgången i Hockeyettan Södra.
Det blev seger med 2-1 borta mot HC Dalen i onsdags och det för med sig ett gott självförtroende.
– Alla har en bra självkänsla nu efter den poängmässigt fina starten av serien. Dock önskar vi komma upp en nivå med vårt spel, säger Andreas Holfelt.

Det finns inte så mycket att klaga på resultatmässigt för Nybros del när vi har avverkat fyra matcher av serien. Tio inspelade poäng hittills och man är obesegrade under full tid. Men spelmässigt finns det mer att få ut enligt huvudtränare Andreas Holfelt.
– Det är givetvis skönt att vi lyckas vinna trots att vi inte spelar på topp, likt som mot Dalen senast, och det är en styrka i sig. Men vi behöver prestera bättre för att bibehålla vår poängskörd för till slut kommer det slå tillbaka på oss. Det är tuffa matcher hela tiden och alla lag i den här serien är bra. Det finns otroligt mycket potential i det här laget och jag tvekar inte på att vi kommer kunna hitta en stabil och hög nivå.

Troy Davenport gjorde seriedebut senast mot Dalen. Vad har du att säga om hans insats?
– Han gjorde en jättematch och räddade oss vid ett flertal tillfällen. Det var skönt att se att han kom in i matchtempot så pass fort och han kommer få fortsatt förtroende mot Helsingborg. Sebastian har spelat stabilt i de tidigare matcherna och känns väldigt bra att vi har två bra målvakter som får kämpa om förstaspaden.

En ny forward, Pontus Engström, har tillkommit i truppen på ett tryout-kontrakt. Han satt på bänken i den senaste matchen. Kommer han att få spela mot Helsingborg?
– Ja han kommer spela tillsammans med Kristian Frisk och det gör att vi kommer gå runt på fyra forwardspar. Pontus har bara varit med på tre träningar och jag ville inte kasta in honom senast utan att först ge honom tid att lära känna alla i laget och dessutom få ett par ispass i benen innan han får matchtid. Vi kommer annars att ställa upp med samma lag som senast, avslutar Andreas Holfelt.

OSCAR PETTERSSON