Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

17851 kr

200000 kr

Inför första träningsmatchen

Inför första träningsmatchen

Publicerat

Då var det så dags att starta igång säsongen 2014/15. Vimmerby står för motståndet i den första av totalt sju träningsmatcher.
Vi tog en kort pratstund med Erik Lindström och Andreas Holfelt inför onsdagens match.

Hur känns det att dra igång säsongen, Erik Lindström?
– Det känns fantastiskt kul att vara igång igen. Det har varit en lång väntan sedan säsongen tog slut i våras. Vi har tränat på ett tag nu och det är roligt att få träna tillsammans med grabbarna igen, såväl nya som gamla.

Ni har tränat på is i drygt en vecka. Har ni tränat på något speciellt?
– I början blir det självklart mycket skridskoåkning för att det ska sätta sig ordentligt. Vi har även gått igenom vårt grundspel och tränat på hur vi ska agera i olika situationer som till exempel uppspel och styrspel.

Du själv har visat upp fina resultat på diverse tester under försäsongen. Känner du dig i bra fysisk form?
– Ja det gör jag verkligen. Det är stor skillnad om man jämför med förra säsongen då jag blev tvungen att fokusera på att rehabträna under hela sommaren efter min axeloperation, istället för att träna upp mig. Detta medförde att jag tyvärr inte kom upp i den fysiska nivå jag önskade inför säsongen. Men nu har jag kunnat träna på fullt ut och jag känner mig väl förberedd för att kunna prestera ännu bättre på alla plan. Det ska bli en rolig vinter för både mig och laget.

Dina före detta lagkamrater och kompisar, Calle Ackered och Jesper Eriksen, spelar numera i motståndarlaget Vimmerby. Hur känns det att få möta dem?
– Det ska bli jättekul att få träffa de båda igen. Dock ska vi göra allt för att förstöra återkomsten för dem, avslutar Erik Lindström.

 Huvudtränare Andreas Holfelts tankar inför matchen:
– Det ska bli kul att få spela match igen. Killarna har visat upp en bra vilja på isträningarna efter en tuff vecka med olika fystester och det ska bli intressant att se hur vi kan praktisera det vi har gått igenom. Det är även bra för mig och Per att bilda oss en uppfattning om varje spelare i en matchsituation gentemot träning, säger Andreas Holfelt.