Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Inför Borlänge HF – Nybro

Inför Borlänge HF – Nybro

Publicerat

Nybro stod i den senaste matchen för en finfin insats mot serieledarna IF Troja/Ljungby och vann med 2-1 efter förlängning. Det har nu varit en veckas uppehåll men under söndagseftermiddagen vänder serien och det är dags att möta alla lag igen. Nybro startar den andra delen med att möta Borlänge på bortaplan.


Datum: Söndag den 29 januari
Tid: 16.00
Arena: Borlänge Ishall
Livesändning: borlangehf.solidtango.com
Supporterbuss: vikingsupport.se

Läget i truppen: Viktor Jonsson, Oskar Sehlstedt och Victor Bohman är långtidsskadade. Även Pelle Karlsson och Jesper Bärgård missar matchen.

Poängbästa spelare i Allettan för Nybro Vikings IF:
Kim Tallberg, 7 poäng (2 mål och 5 assist) och Erik Lindström, 7 poäng (1 mål och 6 assist)
Poängbästa spelare i Allettan för Borlänge HF:
Nils Eriksson, 7 poäng (5 mål och 2 assist)

Huvudtränare Andreas Holfelts ord inför matchen:
Det är dags för andra halvan av serien. Vi hade en blandad avslutning på första halvan där vi dels blev lidande av sjukdomarna som vi drabbades av. Vi avslutade dock med en bra insats mot Troja/Ljungby och efter en bra träningsvecka känner vi att farten i vårt spel är tillbaka, som är en av våra styrkor. Vi går in i andra halvan med stor tillförsikt och siktar på tre poäng mot Borlänge.

Motståndarkollen:
Halva Allettan är spelad och Borlänge HF ligger på en nionde plats i tabellen med sex inspelade poäng. Laget har gjort 18 mål framåt och släppt in 31 mål bakåt. Borlänge HF vann den Västra Hockeyettans grundserie och spelade förra säsongen i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Därav är det något överraskande att laget i nuläget inte innehar en av de åtta platserna som leder till playoff, det är dock många matcher kvar. Laget tränas av Jeff Jakobs som gör sin första säsong som huvudtränare efter två säsonger som assisterande tränare. I spelartruppen finns det många spelare som har ursprung från Dalarna. Två spelare som sticker ut är Marcus Andersson och Nils Eriksson.