Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Holfelt inför Nybro – Varberg

Holfelt inför Nybro – Varberg

Publicerat

Första fem omgångarna är spelade, alla lagen har nu mött varandra en gång, för Nybros del så har det varit en väl genomförd första halva och man ligger på förstaplats i tabellen, men spelet har fortfarande inte varit fulländat. Nu väntar en viktig match mot Varberg, i tidigare mötet vann man med 3-1.
– Det är en jätteviktig match för utgången av den här serien, vinner vi kan vi skapa oss lite utrymme neråt i tabellen och till jagande Varberg, säger Andreas Holfelt.

Halva serien är spelad och än så länge motsvarar Nybro förväntningarna. Laget ligger på en förstaplats i serien när lagen nu möter varandra för sista gången och det ska avgöras.
– Poängmässigt är vi nöjda, vi har tagit 13 av 15 poäng. Vi ligger där vi vill vara i tabellen, men däremot har spelet inte varit på topp i alla matcher utan bara glimtvis i matcherna. Vi måste höja oss spelmässigt och öka desperationen för att fortsätta ta de poäng som vi behöver för att bibehålla den positionen som vi nu har. För det kommer bli fem tuffa matcher där alla krigar. Det går in i sitt slutskede nu och då måste man vara villig att göra jobbet för att ta poäng och utnyttja det läget som vi har skaffat oss.

När ni mötte Varberg i premiären borta så vann ni med 3-1 i en rättvis seger. Hur ser du på dagens möte?
– Vi gjorde en bra bortamatch mot dem, framförallt i period två och tre. Men nu gäller det att vi går ut och gör en bra match i 60 minuter, vilket vi inte ännu gjort i kvalserien.

Samtidigt så möts de två lagen som jagar er tätast underifrån, vad hoppas du på i den matchen?
– Det spelar inte någon roll vad som har hänt innan det hjälper inte oss i den här serien, det gäller att gå in och kriga och göra sitt yttersta i varje match.

Hur ser det ut i truppen, är det någon som saknas?
– Det ser bra ut, med det är någon sjukdom här och där, men de som har varit sjuka kommer tillbaka och någon ny trillar bort. Men det är inga allvarligare saker och vi har ett förmodligen ett fulltaligt lag även i denna match.