Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

79786 kr

200000 kr

Holfelt inför Nybro – Pantern

Holfelt inför Nybro – Pantern

Publicerat

Förlusten senast mot Kristianstad var blytung. En seger och man hade haft avgörandet i egna händer för att gå till playoffspel, nu blev det en förlust och det är helt skild värld. Nu krävs det att Borås eller Nittorp knycker poäng från Halmstad eller Olofström för att Nybro ska kunna undvika Division 1-kvalserien.
– Vi kan inte göra mer än att vinna vår match, det är det enda vi kan styra över, säger en fokuserad Anderas Holfelt inför matchen.

Hur ser ni på situationen?
– Det är tufft, och det har varit en tuff vecka mentalt när vi tappat det från att ha allt i våra egna händer. Det är ett läge som vi hade innan denna seriestartade. Vi ska vinna vår match, sedan får vi hoppas på hjälp från andra lag.
– Annars förlängs säsongen och vi får då en andra chans, men på ett eller annat sätt ska vi reda ut det här.

Hur har stämingen varit i laget sedan Kristianstadmatchen?
– I början på veckan var de hängiga, men nu har vi börjat titta framåt igen och vi vet att det enda vi kan göra är att vinna vår match så det gäller att komma ut med skallen på rätt sätt.

Hur har laget annars tagit det, från att vara så pass nära playoff, till att nu istället vara påväg mot att kvala sig för att hålla sig kvar?
– Detta är endå ett scenario som alla på nått sätt varit förberedda på sedan innan. Men vi ska gå ut och göra en kanonmatch sedan får vi summera läget därefter, avslutar Holfelt.