Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

23501 kr

200000 kr

Holfelt inför Nybro – Kristianstad

Holfelt inför Nybro – Kristianstad

Publicerat

Serielunken är över och nu är säsongen inne i sitt mest betydande skede. Det väntar seriefinal i Victoriahallen mot Krisitanstad, laget som man jagar för att kunna förverkliga playoff-drömmen, samtidigt som poängen skulle vara oerhört viktiga för racet om att undvika negativt kval.
– Man ska betänka hur det såg ut i början av januari när vi klev in i serien. Då kunde man inte förvänta sig att vi vid det här laget skulle ha allt i egna händer för att bli topp tre, säger Andreas Holfelt.

Det är tre oerhört viktiga poäng som står på spel. Vid seger över Kristianstad har man inte bara vunnit mark och utrymme ner till det nedre strecket utan man har även fortsatt möjligheten att kunna knipa förstaplatsen och playoffplatsen.
– Det är klart att tankarna finns, det är ofrånkomligt. Samtidigt är det fortsatt topp-tre som gäller för att vi ska säkra division 1-platsen för nästa år.

Närmat sig
Under säsongens tidigare möten har Nybro haft det tufft mot Kristianstad. Kristianstad har vunnit samtliga tidigare möten. Men har man närmat sig under Andreas Holfelts tid som ledare för laget.
– Vi har spelat två jämna matcher på bortaplan sedan jag kom in. Framför allt den senaste matchen så tycker jag att vi förtjänade att få med oss minst en poäng hem. Men nu är det ny match med olika förutsättningar där bägge lagen har olika typer av press på sig. Nu gäller det bara att hantera den pressen på ett bra sätt.
Hur är stämningen i laget inför matchen?
– Jag hoppas att vi kan komma ut med rätt anspänning. Det är lärorikt för alla våra spelare att få spela sådana här matcher. Serielunk är en sak, men det här en annan uppgift.

”Matcher man vill spela”
Det är en seriefinal utöver det vanliga när det betyder så här mycket och där är dessutom fritt inträde.
– Det är sånt här som man vill spela hockey för. Matcher som gäller mycket och det är kniven på strupen. Förhoppningsvis med en stor publiksiffra som hjälper oss att lyfta mot tre poäng, avslutar Andreas Holfelt.