Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

  • @NybroVikings RT @VikingSupport: Säsongens Viking 17/18 är utsedd! Det blev Robin Wengdahl som fick ta emot priset! En intervju med Robin finns att läsa…
Heroisk seger!

Heroisk seger!

Publicerat

Ett mycket sargat Nybro med både skador och sjukdomar i truppen reste under söndagen till Kumla HC för bortamatch. Efter en imponerande insats av hela laget så åker Nybro hem med tre poäng.

Med hela tolv man på skade- och sjukdomslistan så var det ett minst sagt sargat Nybro som reste till Kumla HC för bortamatch. Med elva ordinarie utespelare och tre juniorer gäller det att spela smart efter sina förutsättningar och med en tajt defensiv. När den första perioden är några minuter gammal skapar Nybro ett numerärt överläge där man inte får in pucken men när bortalaget återigen får chansen i powerplay efter drygt halva perioden spelad så smäller det. Nybro gör det viktiga första målet genom Erik Lindström och man tar med sig den ledningen till periodpausen. Nybro startar mellanakten med ett powerplay men det blir ingen utdelning. Resten av perioden blir också mållös och det är fortsatt uddamålsledning för Nybro inför tredje perioden. I den sista perioden var frågan om Nybro skulle orka men hela laget gör en väldigt bra insats och med Viktor Östlund som sista utpost kan man känna sig lugn. Nybros lagkapten Kim Tallberg gör 0-2 efter halva perioden och innan matchen är slut så hinner också Fabian Axelsson att göra 0-3 i öppen kasse när Kumla försöker sig på en slutforcering. En väldigt stark insats av hela laget gör att Nybro tar tillbaka tredje placeringen i tabellen efter fem spelade omgångar i Allettan Södra. Nästa match spelas på onsdag den 11/1 kl. 19.00 i Liljas Arena då Skövde IK gästar. Vi hälsar alla Varmt Välkomna!

Kumla HC – Nybro Vikings IF 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Period 1: 0-1 (13:30) Erik Lindström (Sebastian Borg, Lukas Hansson)
Period 2:
Period 3: 0-2 (10:17) Kim Tallberg (Erik Lindström, Magnus Nilsen), 0-3 (19:32) Fabian Axelsson

Skott: 37-21
Utvisningar: Kumla HC 4×2 min. Nybro Vikings IF 3×2 min.
Domare: Hampus Springare
Publik: 191