Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Senaste tweet

Heroisk insats räckte inte

Heroisk insats räckte inte

Publicerat

Nybro förlorade den första ronden med uddamålet och var tvungna att bärga en seger i returmötet med Kristianstad på bortaplan. Hela laget gör en heroisk insats och tar matchen till förlängning men där tar säsongen slut, hemmalaget avgör i numerärt överläge och vinner med 5-4.

Det blev en stentuff matchserie mellan Nybro och Kristianstad. Den första ronden vann Kristianstad med 0-1 och i returmötet får ett heroiskt Nybro se sig besegrade med 5-4 efter förlängning. I returmötet i Kristianstad börjar hemmalaget klart bäst och redan efter fyra spelade minuter står det 2-0 till hemmalaget efter mindre bra försvarsspel från Nybro. Hoppet kommer tillbaka för Nybrosupportrarna när Fabian Ilestedt reducerar några minuter senare till 2-1 som är resultatet efter den första perioden. I den andra perioden får hemmalaget återigen en bra start när 3-1 kommer efter dryga tre minuter. Nybro ger sig inte utan kamp i denna matchen utan reducerar igen när Erik Näslund kommer, direkt från utvisningsbåset, fri med målvakten och sätter 3-2. Kristianstad får sista ordet i mellanakten och gör 4-2 som är ställningen efter två spelade perioder. I den tredje perioden var det full fart framåt för Nybros del som var den enda lösningen för att förlänga säsongen. När dryga sju minuter är spelade så kommer en ny reducering till 4-3 genom Kim Runermark. Nybro gör en mycket bra tredje period och även en kvitteringen skulle att komma. Det är återigen Kim Runermark som efter drygt sjutton minuter fixar kvitteringen till 4-4 och matchen går till förlängning. I förlängningen är Nybro det bättre laget och skapar en del chanser men får inte till ett avgörande. Istället kan hemmalaget göra 5-4 sent i den första förlängningsperioden när de spelar numerärt överläge och Nybros säsong tar slut. Det är en säsong som vi kan se tillbaka på och vara stolta över. En säsong som visar att Nybro Vikings är på rätt väg inför framtiden och att VI tillsammans har gjort något bra. Vi tackar för allt stöd och ser fram emot nästa säsong!

Kristianstads IK – Nybro Vikings IF 5-4 efter förlängning (2-1, 2-1, 0-2, 1-0)

Period 1: 1-0 (03:52) Malte Sjögren (Peter Rooth, Acke Ringström), 2-0 (04:00) Christoffer Lindholm (Marcus Sirén, Joel Persson), 2-1 (08:15) Fabian Ilestedt (Martin Olsson)
Period 2: 3-1 (02:45) Christoffer Lindholm (Marcus Sirén, Joel Persson), 3-2 (07:14) Erik Näslund (Martin Olsson, Patrik Fransson), 4-2 (17:25) Acke Ringström (Malte Sjögren, Peter Rooth)
Period 3: 4-3 (07:05) Kim Runermark (Martin Jonsson, Fabian Ilestedt), 4-4 (16:43) Kim Runermark (Martin Olsson, Fabian Ilestedt)
Period 4: 5-4 (19:34) Fredrik Hetta (Joel Persson, Thom Flodqvist)

Skott: 35-39
Utvisningar: Kristianstads IK 3×2 min. Nybro Vikings IF 4×2 min, 1×5 min och 1×20 min.
Domare: Johan Magnusson
Publik: 1549