Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

102209 kr

150000 kr

Henrik Sirbäck klar för en fortsättning

Henrik Sirbäck klar för en fortsättning

Publicerat

Forwarden som ingen visste var han stod hockeymässigt inför förra säsongen och som fick börja med ett tryout-kontrakt, blev snabbt en publikfavorit i Victoriahallen. Nu har den snart 24-årige Sirbäck bestämt sig för en fortsättning i Nybrodressen även kommande säsong. Han hade även några andra anbud att ta ställning till och det var främst utlandsbud som han funderade på.

Henrik Sirbäck kom till Nybro inför förra säsongen på ett tryout-kontrakt efter att endast ha spelat en enda match säsongen innan det. Dock visade det sig vara en genidrag av Andreas Holfelt och sportgruppen att ge Sirbäck chansen och han stod för imponerande 27 poäng varav 17 mål under säsongen. Och trots andra anbud blir det alltså en fortsättning även kommande säsong för den Karlskronafostrade forwarden.
– Vi har väntat in besked från Henrik och vi visste om att han hade annat att ta ställning till. Därför var det extra roligt att han ringde och sa att han ville spela ännu en säsong med oss. Henrik är en spelare som är väldigt bra att ha i laget, som kan avgöra matcher och petar in puckar. Han är dessutom väldigt stark framför mål i anfallszon, säger Andreas Holfelt.

Henrik Sirbäck om att stanna i Nybro ytterligare en säsong:
– Jag ser verkligen fram emot nästa säsong, och det ser riktigt intressant ut med lagbygget säger Henrik själv. En i stort sett oförändrad backlinje och flera spännande nyförvärv på forwardssidan, tillsammans med de som är kvar sedan förra säsongen.

Kontraktet med Sirbäck är skrivet på en säsong.

Anders Linnér