Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

64086 kr

200000 kr

Helsingborg – Nybro 2-4

Helsingborg – Nybro 2-4

Publicerat

Under fredagskvällen tog Nybro sin tredje raka fullpoängare när man bortaslog Helsingborg med 4-2. Det innebär att Nybro tagit 13 av 15 möjliga i inledningen av säsongen.
– Vi visar återigen att vi är svåra att slå. Jag är otroligt nöjd med poängen, säger Andreas Holfelt efter matchen.

Men segern mot Helsingborg satt hårt inne. En avvaktande 1:a period slutar mållös där båda lagen skapade endast några halvchanser. I mittenperioden var det mycket Helsingborg. Nybro slarvade i passningsspelet och hemmalaget skapade möjlighet på möjlighet men en storspelande Troy Davenport tog det mesta. Ledningsmålet kom dock för hemmalaget och strax därefter tog Nybrotränare Holfelt en timeout. Den gav dock inte resultat direkt men i en hård Helsingborgspress kontrade Nybro och Rikard Palmberg satte behärskat in den oförtjänta kvitteringen. Strax innan hade Helsingborg missat en straff. Men skåningarna tog på nytt ledningen innan Henrik Sirbäck väldigt elegant ordande en ny kvittering fram till 2-2.
– Vi slarvar lite i andra men vi kommer tillbaka på ett bra sätt. Troy räddar oss flera gånger och gav oss chansen att hämta igen.

Nybro får en smakstart på tredje perioden när man efter dryga två minuters spel gör 3-2 genom Patrik Fransson. Därefter spelar Nybro ett fantastiskt försvarsspel. Helsingborgarna skapar i stort sett ingenting i sin jakt på kvittering och de lilla de skapar stoppar en lugn Davenport i målet. Robin Larsson gör 4-2 i tom kasse och Nybro vänder hemåt med en ny trepoängare i bagaget.
– På det sättet vi avslutar matchen är jag väldigt nöjd med. Vi spelar uppoffrande och med bra moral. På nytt en riktig laginsats, avslutar Andreas Holfelt.

ANDERS LINNÉR

 

MATCHFAKTA

Helsingborgs HC – Nybro 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

Första perioden

Andra perioden
1-0 (28:20) Jesper Appel (Axel Wemmenborn, Oliver Lindholm)
1-1 (33:00) Rikard Palmberg (Marcus Mellström, Jack Berger)
2-1 (36:38) David Laudius (Axel Wemmenborn)
2-2 (38:11) Henrik Sirbäck (Martin Olsson, Erik Lindström)
Tredje perioden
2-3 (42:39) Patrik Fransson (Martin Olsson, Erik Lindström)
2-4 (58:50) Robin Larsson (Jack Berger) mål i tom bur
Skott: 33-28 (6-7, 20-10, 7-11)
Utvisningar: Helsingborg 3×2 minuter, Nybro 2×4 minuter
Domare: Daniel Lindgren
Publik: 125