Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

68500 kr

200000 kr

Helgintervju med succémålvakten Robin Johansson

Helgintervju med succémålvakten Robin Johansson

Publicerat

Nybro Vikings hemsida tog såhär inför helgen och söndagens match mot HC Dalen ett snack med målvakten Robin Johansson. Vi pratade om att han trots åttonde raka segern för Nybro tycker att laget har mer att ge, om sin egna prestation och om att han egentligen inte har något intresse för hockey utanför isen.

Hej Robin! Hur är läget med dig?

– Det är fint, en träning kvar i eftermiddag, sedan ledig lördag och det ska bli skönt, då kan man slappna av mer under fredagskvällen. Det är gott att som spelare få någon dag ledig då och då för det kan bli rätt intensivt och fullspäckat schema.

Åtta raka segrar, hur känns det?

– Det vore ju synd att säga något annat än att det känns bra. Sedan kan jag väl tycka att vår prestation inte alltid varit okej i alla matcher, men vi har ändå fått resultatet med oss. Jag känner att vi vill mer och har mer att ge.

Vilken säsong du har gjort hittills i hockeyettan och strålkastarna riktas mot dig, vad är dina tankar kring det?

– Någonstans är det alltid så att när det går bra så får man den där uppmärksamheten och när det går dåligt så får man ju höra det. Jag försöker alltid ta det där med en klackspark och varken bli för glad eller ledsen beroende på vilken kritik som man får. Självklart blir det enklare när allt flyter på och jag trivs jättebra i Nybro.

Som målvakt blir det ju extra tydligt också när man gör en bra eller dålig prestation?

– Precis, man kan ju inte gömma sig som målvakt, gör jag ett misstag så blir det ju mål och då är det mitt fel. Det gäller att ha en bra mentalitet kring det där och inte älta och se sig själv som syndabocken, men det är samtidigt det som jag tycker är charmen med att vara målvakt, att man är i blickfånget. Hockeyn är ju på så sätt en speciell arbetsplats, som är prestationsbaserad och jag har alltid gillat att tävla. Gillar man inte det får man nog ägna sig åt något annat. Med åldern och erfarenhet så försöker jag att inte ta det hela på så stort allvar, vilket var betydligt svårare att göra, när jag började mina år som senior. Nu kan man därför njuta på ett hel annat sätt av hockeyn.

Vem är din förebild inom hockeyn?

– Helt ärligt så är jag inte jätteintresserad av att kolla på sport hemma. Jag tycker det är roligt att spela själv, men jag kan tycka att det blir lite för mycket om man kommer hem och ska titta på hockey. Jag har därför inget favoritlag, men om jag ändå ska nämna en spelare, som jag tycker är härlig, så är det Braden Holtby i Washington Capitals.

Vad gör du helst en dag när du är ledig och hur fyller du på med energi utanför hockeyn?

– När jag spelade i Karlskrona HK så hade jag inget jobb vid sidan av hockeyn och det mådde jag inte bra utav, så när jag snackade med Nybro så var det något som jag tyckte var viktigt. Det är skönt att kunna gå till jobbet och koppla bort hockeyn och ha ett annat socialt liv. Annars på fritiden, så har jag och min flickvän två Mopsar som tar och kräver mycket uppmärksamhet, så det blir en del promenader med hundarna. På sommaren tycker jag om och spela Padel.

Är du något bra på Padel då och kan du använda dina målvaktsskills där?

– Jag tycker väl att jag har blivit bättre denna sommaren, haha. Ja, jag har ju lite hjälp av mitt målvaktsspel, kanske explosiviteten och blickfånget.

Äntligen fredag och snart helg, vilken musik tycker du man ska peppa igång helgen med?

– Jag lyssnar på väldigt mycket olika musik, men jag gillar vanlig popmusik, musik som spelas på radion och House. Jag vill lyssna på musik som jag blir glad och uppåt utav, musik som ger energi!

Och så match på söndag, har du någon hälsning till fansen inför söndagens match?

– Jag hoppas fansen tar sig ner till hallen och stöttar oss. Även om vi nu är serieledare, så är alla matcher viktiga och tuffa. Vi behöver allt stöd vi kan få och det stödet vi fått hittills av fansen är fantastiskt! Det hoppas jag ska fortsätta även framöver.

Tack för pratstunden och ha en trevlig helg!

– Tack själv och ha en trevlig helg!

Text: Liselott Söderlund