Till toppen
Nybro VikingsNybro
Vikings IF

Supporterspelaren

11801 kr

200000 kr

Helgintervju med publikfavoriten Kalle Hult

Helgintervju med publikfavoriten Kalle Hult

Publicerat

Nybro Vikings hemsida tog ett snack med publikfavoriten Kalle Hult efter fredagens vinst mot Huddinge och inför söndagens drabbning mot Visby/Roma. Han berättar om hur säsongen varit hittills, om hur mötet med Nybropubliken har varit och om hur det är att vara avstängd i helgens matcher.

Hej Kalle! Hur är läget med dig?

– Jo, det är bra, det är ju helg och nytt år.

Hur har säsongen varit hittills tycker du?

– Jag tycker att det flyter på bra, vi vann ju grundserien. Sedan blev det en lite knackig start i Allettan, men nu de senaste matcherna har det sett riktigt bra ut igen. Tyckte vi såg riktigt bra ut mot Huddinge igår.

Hur ser du på din egen prestation?

– Jag har väl varit okej hittills, men jag kan höja min nivå och växa lite till.

Och hur har mötet med Nybropubliken varit tycker du, nu när de har dig på ”rätt” sida?

– Jo, men det har varit fantastiskt! Det är mycket folk på matcherna och stödet på bortamatcherna är minst lika bra. Jag minns speciellt bortamatcherna mot Vimmerby och nu senast mot Tranås, där var det riktigt mycket folk. Och oavsett om det på pappret är en mindre rolig match vi ska spela, så är det ändå mycket folk som kommer och kollar. Sedan är det allt runtomkring, alla som är aktiva och engagerade i och runtomkring hockeyn i Nybro. Det är många som jobbar ideellt i föreningen och som bär och drar mycket. Exempelvis Johan Hermansson gör ett jättestort jobb i föreningen.

Hur är det att inte få spela helgens matcher?

– Det är verkligen skittråkigt, speciellt nu när det går bra för laget. Jag följde Huddingematchen och det är ju värre att sitta och kolla, man blir grymt nervös. När man är med och spelar så spelar man ju bara på. Jag satt ganska högt upp i arenan och kollade på matchen mot Huddinge och det var intressant. Jag fick en annan syn på hur vi spelar och det var faktiskt bra, det kan jag ta med mig i matcherna sen.

Det blev matchstraff och två matchers avstängning för din del i matchen mot Tranås, vad hände egentligen?

– Jag och en Tranåsspelare hade en liten brottningsmatch och sedan sa vi några olämpliga ord till varandra. Ja, vad ska jag säga, jag får stå mitt kast och stå för det jag sa. Som man bäddar får man ligga. Sedan tycker jag det är lite fjantigt av domaren, men så är regelboken.

Dina tankar om söndagens match mot Visby?

– Jag har sett fram emot matchen mot Visby, så det känns tråkigt att inte spela. Visby är ju ett lag som kör en del fysiskt spel med tacklingar och i den matchen hade jag fått ut mer av mitt spel och min spelstil och hade i och med det kunnat hjälpa laget. Jag tror att vi kommer vinna matchen, vi är på gång nu!

Tack för pratstunden, vi ser fram emot din comeback!

– Tack så mycket!

Text: Liselott Söderlund